Cale ferată aruncată în aer în Kursk, vestul Rusiei / FSB susține că ucrainenii au distrus 6 linii electrice conectate la centrala nucleară din Kursk

Cale ferată aruncată în aer în Kursk, vestul Rusiei / FSB susține că ucrainenii au distrus 6 linii electrice conectate la centrala nucleară din Kursk
Foto: Pixabay

O parte a unei căi ferate din regiunea rusă Kursk a fost aruncată în aer marți. Linia era folosită de trenurile de marfă.

UPDATE: Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a transmis că membri ai grupurilor de sabotaj ucrainene au aruncat în aer liniile electrice conectate la centrala nucleară din Kursk. FSB a mai susținut că două tentative de a distruge liniile electrice au avut loc pe 4 și 9 august, informează CNN, care nu a putut verifica aceste informații din surse independente.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Cale ferată, aruncată în aer în Kursk, Rusia

Un mecanic de linie a văzut că șinele erau deteriorate și și-a anunțat superiorii, care au chemat forțele de securitate. La fața locului au ajuns mai mulți polițiști și experți.

Concluzia a fost că sub șine a fost pus un dispozitiv exploziv de aproape 200 de grame în echivalent TNT, care a fost aruncat în aer, scrie presa rusă citată de publicația ucraineană Pravda.

Polițiștii au discutat cu locuitorii din zonă, dar niciunul nu a observat nimic suspect.

Trenurile de pasageri nu mai trec prin zonă din 2014, dar calea ferată respectivă e folosită de trenurile de marfă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)