Campania norvegiană pentru turism în aer liber a fost abandonată din cauza temerilor că ar afecta mediul

Campania norvegiană pentru turism în aer liber a fost abandonată din cauza temerilor că ar afecta mediul
Foto: pixabay

O campanie de turism norvegiană menită să promoveze țara ca destinație pentru activități în aer liber a fost suspendată după avertismente că noile legi ale țării privind turismul de masă ar putea duce la distrugerea mediului, anunță The Guardian.

Norvegia se confruntă deja cu efectele supraturismului

Allemannsretten – care le oferă norvegienilor dreptul legal de a campa, înota, schia și merge liber în natură, indiferent de cine este proprietarul terenului – oferă baza friluftslivet (vieții în aer liber), văzută ca fundamentală pentru cultura țării muntoase.

Dar o inițiativă de a lăuda aceste beneficii pentru turiștii internaționali a fost criticată puternic. Șefii regionali din turism spun că ar putea duce la o creștere a traficului nereglementat și a campingului, punând prea multă presiune asupra mediului natural.

Innovation Norway, deținută de statul norvegian, a declarat că a dorit să „sublinieze partea culturii norvegiene care este despre exploatarea naturii”, punând activitățile în aer liber în centrul campaniei.

Cu toate acestea, șefii de turism din nordul și vestul Norvegiei spun că se confruntă deja cu efectele supraturismului. Unii au cerut suspendarea inițiativei în timp ce evaluează orice impact potențial asupra turismului comercial, ceea ce a dus la oprirea campaniei de către Innovation Norway.

Interesul pentru regiunea nordică în ansamblu a crescut în această vară, deoarece turiștii au căutat destinații mai răcoroase pe fondul temperaturilor ridicate din sudul Europei. În timp ce consiliile de turism își propun să profite de creșterea interesului, mulți din Norvegia au cerut prudență.

Pe măsură ce interesul pentru turismul în Norvegia a crescut, a existat o creștere a numărului de rulote parcate inadecvat, precum și a gunoiului și a „uzurii generale a naturii”. Au crescut și operațiunile de salvare pentru găsirea turiștilor pierduți în munți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia