Campanie electorală alegeri locale 2020. Cele mai amuzante mesaje electorale ale candidaților din provincie

Campanie electorală alegeri locale 2020. Cele mai amuzante mesaje electorale ale candidaților din provincie
Foto: telegraful.net

Alegerile locale se apropie cu pași repezi și deja am intrat în campania electorală. Aceasta se desfășoară în condiții speciale, din cauza epidemiei de coronavirus. Cu masca de protecție pe față și regula distanțării sociale, candidaților le e și mai greu să se prezinte electoratului. Nici creativitatea nu prea-i ajută, sloganurile seci și afișele parcă trase la indigo lăsându-i pe oameni mai mult indiferenți. Sunt, însă, și politicieni care au deveni cunoscuți chiar dincolo de comunitățile în care candidează, dar nu din motivele pe care și le-ar fi dorit.

Minciună, Hoțescu, Pantalone și Strâmbeanu vor să fie aleși la scrutinul din 27 septembrie

Mai mulți candidați au stârnit hohote de râs în online. E cazul lui Mugurel Minciună, candidat PSD în comuna argeșeană Cetățeni. Sau al lui Marcu Gheorghe, care participă la alegeri în comuna Cernica, din partea PMP. El se recomandă drept „Dan Pantalone”.

De pe un afiș electoral ne zâmbește și Cristinel Hoțescu (USR-PLUS). El vrea să devină primar în Râmnicu Sărat.

Tot USR-PLUS și-au propus să îndrepte Întorsura (Buzăului), cu un candidat pe care îl cheamă Strâmbeanu. Călin Strâmbeanu vrea să ajungă în Consiliul Local, iar pentru asta a folosit în afișul electoral cel mai bun selfie al său:

Iar de la PRM s-a remarcat Corneliu Ștefan. El se prezintă drept „primarul fără mască”. O figură de stil deloc potrivită în actualul context.

O promisiune care i-a impresionat pe români până la lacrimi (de râs) este a lui Dan Tudorache. PSD-istul mai vrea un mandat la Sectorul 1, pentru o investiție extrem de importantă:

Candidați la alegerile locale care se felicită singuri

Andrei Drancă este candidatul USR-PLUS pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.

Deloc surprinzător, el promite „învățământ de secol 21 în tot județul, fără şcoli cu WC în curte”, „dezvoltare și modernizare infrastructură rutieră” și numeroase investiții cu fonduri europene.

Dar nu promisiunile, aceleași rostogolite de toți candidații, l-au făcut vedetă în online pe Drancă, ci faptul că s-a felicitat singur pe Facebook.

„Succes Andrei! România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte”, a reacționat Andrei Drancă la propriul afiș de campanie.

Ion Lungu, președintele PNL Suceava, candidează pentru un nou mandat de primar în acest oraș. Lungu se mândrește cu programele sale, între care se numără „Suceava inteligentă” și „Smart City”.

„Un alt proiect pe care îl avem în vedere, un concept nou, este Smart City Center, în ideea de a aduna în jurul primăriei toate ideile geniale din orașul Suceava, care vin de la universitate, de la școli, și care vor fi puse în slujba comunității, în domeniul învățământului, a învățământului dual”, a declarat Ion Lungu, citat de svnews.ro.

Atât de mândru este liberalul de ideile sale, încât s-a felicitat singur pe Facebook. A scris o lungă postare despre realizările lui, iar apoi și-a lăsat un comentariu la propria postare: „Felicitări!!!!”.

Subiectul a fost comentat și de jurnaliștii B1 TV Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, într-o ediție a emisiunii „Bună, România!”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Trebuie să ai puterea să te feliciți. Asta ne transmite domnul Lungu: să ai curajul, să fii un om demn, să te uiți în ochii tăi și să te feliciți!”, a spus Buzăianu.

Iar Zamfir l-a felicitat pe primarul PNL din Suceava că n-a fost ipocrit și, în loc să-și facă mai multe conturi, cum procedează alți politicieni, s-a lăudat singur direct de pe contul său.

Deocamdată, alegătorii nu par prea impresionați de candidații la alegerile locale și de proiectele lor, atât cât s-au făcut ele cunoscute. Ba dimpotrivă:

Bonus: Tubel, candidatul care vrea să se îmbogățească. Și să construiască un spital veterinar… pentru politicieni

Pentru Primăria Sectorului 1 candidează Tudor Schinagel, arhitect de profesie, căruia prietenii îi spun „Tubel”. Deși totul a pornit ca o glumă, el a reușit să strângă semnăturile necesare pentru a-i fi validată candidatura.

Șlapii reprezintă simbolul său electoral, iar „N-am, dar vreau!” îi este sloganul.

„Mă numesc Tudor Helmut Schinagel Costea, sunt arhitect, am trei copii, m-am săturat de muncă și candidez pentru funcția de Primar al Sectorului 1 ca să mă îmbogățesc”, a anunțat candidatul Tubel, pe Facebook.

„Cum intru în Primărie, primul lucru, dozatoare de șpriț. Pe fiecare nivel, fiecare etaj. Am vorbit de plaja de nudiști din Piața Victoriei. În sezonul rece, neapărat”, a spus el, pentru Digi24.

Dar are și alte planuri mari pe termen lung:

„1. Legalizarea marijuanei pe raza sectorului 1.
2. Vreau sa transform Sectorul 1 în port pentru inundațiile din capitala care deja au intrat în firescul existentei noastre cotidiene. Sa își cumpere lumea bărci, sa se bucure copiii și toată suflarea sectorului 1.
3. Vreau sa construiesc Catedrala Mântuirii Sectorului 1, lăcaș de cult pentru un nou cult care ma divinizează pe mine, Tubel!
4. Vreau construirea primului spital regional veterinar unde sa fie tratați toți politicienii si prietenii necuvântători.
5. Vreau sa fac un update digital al Primariei Sectorului 1.
6. Sa dam drumul la gratare in parc si pe trotuare.
7. Sa ma imbogatesc!
8. Reintegrarea pensionarilor in campul muncii”.

Performanța lui Tudor Schinagel de a strânge semnăturile pentru candidatura-glumă (sau protest?) e cu atât mai impresionantă cu cât Demos, partid de stânga mult mai vizibil, a rămas în afara cursei electorale tocmai pentru că nu a reușit să convingă suficient de mulți oameni să semneze.

Ultima oră
13:19 - Bilanț COVID-19: 16.110 cazuri de COVID și 448 decese, în ultimele 24 de ore. 1.815 de persoane sunt internate la ATI
13:19 - În continuare nu sunt paturi ATI libere pentru pacienții COVID-19 la nivel național
13:16 - Marcel Ciolacu, după consultări: Mai mult de jumătate din discuțiile cu Klaus Iohannis au fost despre pandemie. Decizia privind premierul îi aparține. Soluția pe termen scurt, un guvern cu largă susținere parlamentară (VIDEO)
13:09 - Cum să scapi de astenia de toamnă? Află secretul Andreei Perju
13:00 - Șeful DSP Iași: O carantină totală ar fi benefică, având în vedere doar criteriile epidemiologice / Sistemul sanitar din județ nu va face față solicitărilor dacă vârful valului 4 va fi atins abia la mijlocul lui noiembrie (VIDEO)
13:00 - Continuă consultările la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis discută cu delegația AUR (VIDEO)
12:35 - Cu se supărări s-a întors Lidia Buble din „Asia Express” în România: „Coșmar! Mult stres și oboseală psihică”
12:30 - Lista Cabinetului Nicolae Ciucă. Premieră: o femeie ar urma să preia Ministerul Apărării, iar Florin Cîțu și-ar dori șefia Senatului (surse)
12:04 - CTP, despre propunerea lui Nicolae Ciucă premier: „Un război sinistru câștigat de Iohannis cu Orban și cu cetățenii români. A reușit să controleze PNL-ul”
12:02 - Florin Cîțu: PNL îl susține pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar cu UDMR. Eu am făcut propunerea în partid. Nu noi am declanșat criza, dar noi o rezolvăm (VIDEO)