Opinie: Canada ar trebui să interzică mai multor companii aeriene să-i survoleze teritoriul până când vor plăti compensații pentru tragedia din Iran

Opinie: Canada ar trebui să interzică mai multor companii aeriene să-i survoleze teritoriul până când vor plăti compensații pentru tragedia din Iran
Foto: hepta.ro/Zuma Press / Adrian Wyld

Premierul canadian Justin Trudeau și președintele ucrainean Volodimir Zelenski sunt perfect îndreptățiți să ceară dreptate de la guvernul Iranului, după ce pe teritoriul său un avion Ukraine International Airlines cu 176 de oameni la bord a fost doborât din greșeală, ducând la moartea tuturor persoanelor.

În acest context, eTurboNews se întreabă dacă nu ar trebui, totuși, să-și asume o responsabilitate și compania aeriană, care a ales ca o aeronavă a ei să zboare deasupra Iranului într-un moment în care spațiul aerian era declarat nesigur de Federal Aviation Administration și ostilitățile erau în curs între Iran și SUA.

ARSENIE BOCA ANUNȚĂ APOCALIPSA! SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ROMÂNIA PESTE CÂTEVA ZILE! E FĂRĂ SCĂPARE

Nu a existat vreo scuză din partea managementului de la Ukraine International Airlines, deși compania a luat decizia conștientă de a zbura peste o zonă de război, iar Iranul a ucis 176 de pasageri și membri ai echipajului.

ȘOCANT! ULTIMA IMAGINE CU CRISTINA ȚOPESCU ÎN VIAȚĂ! CUM A APĂRUT… (FOTO)

„Nu a existat vreo scuză nici de la Turkish, Lufthansa, Austrian, Qatar Airways și Aeroflot pentru că nu au dat exemplu în acea zi tragică. Cel mai probabil, niciuna dintre aceste companii nu va recunoaște vreodată că a greșit continuând să zboare deasupra Iranului într-un moment în care spațiul aerian era declarat nesigur de Federal Aviation Administration și ostilitățile erau în curs între Iran și SUA.

Desigur, premierul canadian Justin Trudeau și președintele ucrainean Volodimir Zelenski sunt perfect îndreptățiți să ceară dreptate de la guvernul Republicii Islamice a Iranului.

Dar n-ar trebui să ceară compensații și de la Ukraine International Airlines, Turkish Airlines, Lufthansa, Austrian Airlines, Qatar Airways și Aeroflot? N-ar avea Canada motive să impună restricții acestor companii dacă nu vor reacționa? Canada ar avea toate motivele să interzică acestor companii să-i survoleze teritoriul și să le suspende drepturile de aterizare până când vor plăti compensații și-și vor lua angajamentul că asemenea tragedii nu se vor repeta”, notează eTurboNews.