Cancelarul german susține că nu va sprijini nicio restricție privind libera circulație a muncitorilor în UE

Cancelarul german susține că nu va sprijini nicio restricție privind libera circulație a muncitorilor în UE

Angela Merkel a anunțat că nu va sprijini niciun fel de restricție referitoare la libera circulație a muncitorilor în interiorul Uniunii Europene, informeaază Reuters.

Într-un interviu pentru Sunday Times, Merkel a declarat că nu va sprijini nicio limitare a libertății de mișcare în cadrul blocului comunitar. „Germania nu se va juca cu principiile fundamentale ale liberei circulații în UE”, a declarat cancelarul.

Afirmația Angelei Merkel reprezintă o lovitură pentru planurile premierului britanic David Cameron care intenționează să organizeze un referendum pe tema rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană dacă Partidul Conservator va câștiga alegerile din 2015. De asemenea, Cameron a afirmat că vrea să răspundă îngrijorărilor din rândul alegătorilor legate de imigrație, căutând totodată să contrabalanseze creșterea în popularitate a partidului eurosceptic UKIP, care militează pentru niveluri mult mai reduse de imigrație în regat.

Potrivit Sunday Times, Merkel ar fi dispusă să discute cu Cameron referitor la posibile restricții asupra muncitorilor din UE care urmăresc să profite de sistemele de ajutoare sociale din alte țări membre. „Sunt aspecte controversate ce sunt dezbătute și în țara noastră. Cred că este nevoie de rezolvarea acestora într-o manieră care să combată abuzurile. Pe de altă parte, nu trebuie să intervenim asupra principiilor fundamentale ale libertății de mișcare în Europa”, a subliniat Angela Merkel.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”