Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Kay Nietfeld

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a anunțat că va continua discuțiile cu Vladimir Putin și respinge criticile potrivit cărora a încetat ajutorul militar oferit de țara sa Ucrainei, conform Bloomberg.

Olaf Scholz, a anunțat că va continua discuțiile cu Vladimir Putin

„Facem foarte multe și este pur și simplu neadevărat ce se spune (n. red. – că Germania încetinit sprijinul pentru Ucraina”, a declarat cancelarul german, la Stuttgart, vineri. Ultima conversație pe care cancelarul german a avut-o cu Vladimir Putin a fost în data de 13 mai.

„Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”, a mai spus Olaf Scholz.

De asemenea, mai mulți lideri europeni au încercat să păstreze deschise canalele de comunicație cu președintele Rusiei, în încercarea de a căuta variante pentru oprirea războiului din Ucraina, conform Digi24.ro.

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a discutat vineri cu Vladimir Putin. La întrebarea jurnaliștilor despre ce i-a spus Putin în legătură cu livrările de gaze naturale, cancelarul Karl Nehammer a specificat că „subiectul a fost abordat”, și că  Vladimir Putin i-a spus că „toate livrările vor fi finalizate în totalitate”.

Alte conversații cu Vladimir Putin

Conform cancelarului austriac, liderul rus și-a exprimat acordul în privința unei discuții ce are în vedere un schimb de prizonieri cu Ucraina. „Dacă este cu adevărat dispus să negocieze este o întrebare complexă”, a adăugat el.

În luna aprilie, Cancelarul Karl Nehammer a fost la Mosova și a stat de vorbă personal cu Vladimir Putin. Astfel, cu ocazia acelei întâlniri, el a reprezentat primul lider occidental care a făcut o astfel de mișcare de la începutul invaziei armatei ruse în Ucraina.

În același context, Emmanuel Macron a avut conversații frecvente cu dictatorul rus după ce a început războiul, chiar dacă a fost criticat de liderii din Ucraina  pentru gestul său.

Totodată, președintele Franței a fost criticat dur după ce a spus că „Rusia nu trebuie umilită”. La momentul respectiv, Zelenski a declarat că discuțiile pe care Macron le are cu Vladimir Putin sunt „în zadar” și a specificat că „nu este corect” ca acesta să fie pregătit „să facă concesii diplomatice Rusiei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe