Cancelarul german Olaf Scholz susține că Rusia nu va câștiga războiul provocat în Ucraina: „Nu va fi nicidecum o pace dictată”

Cancelarul german Olaf Scholz susține că Rusia nu va câștiga războiul provocat în Ucraina: „Nu va fi nicidecum o pace dictată”
Sursa Foto: Hepta.ro

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a transmis că Rusia nu va câștiga războiul provocat în Ucraina, iar liderului de la Kremlin nu ar trebui să i se permită să dicteze termenii de pace, informează Rador.

Scholz: Rusia nu va câștiga războiul pornit în Ucraina

Olaf Scholz a susținut că anterior a fost acuzat că ar fi „cu inima îndoită” în poziția sa față de acțiunile Rusiei.

Acesta a declarat în discursul său la Davos, la Forumul Economic Mondial, că o capturare a întregii Ucraine pare mult mai imposibilă acum, față de cum părea la începutul războiului provocat de Vladimir Putin.

Cancelarul german s-a delimitat ferm de unele voci influente din Occident care susțin că pacea fără sacrificii teritoriale ar fi imposibilă.

Olaf Scholz a subliniat că președintele Rusiei, Vladimir Putin nu va negocia în mod serios decât atunci când va realiza că nu poate rupe apărarea Ucrainei.

„Nu va fi nicidecum o pace dictată”, a mai declarat cancelarul Scholz.

De asemenea, într-un discurs transmis noaptea trecută, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat dur poziția fostului secretar de stat al Statelor Unite, Henry Kissinger, pe care l-a numit promotor al compromisului pentru că susține că negocierile de pace ar trebui făcute cu redesenarea granițelor ucrainene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni