Când ar putea adera România la OCDE? Secretarului General, Mathias Cormann: „Putem să sperăm că acest proces se va desfășura pe cât de rapid posibil” (VIDEO)

Când ar putea adera România la OCDE? Secretarului General, Mathias Cormann: Putem să sperăm că acest proces se va desfășura pe cât de rapid posibil (VIDEO)

Secretarului General al OCDE, Mathias Cormann, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Guvern că nu poate fi avansată o dată pentru aderarea României la OECD, însă va urma de acum un proces tehnic în ceea ce privește analizarea politicilor naționale:

Când ar putea România să adere la OCDE

“Nu sunt în situația să vă dau un răspuns detaliat sau specific. Putem să sperăm că acest proces se va desfășura pe cât de rapid posibil, însă va dura atâta timp cât este necesar. România deja respectă o serie întreagă de standarde.

Ceea ce se va întâmpla în cotinuare este o analiză atentă realizată de comitetele tehnice ale OCDE. Vor fi analizate politicile la nivel național, despre care considerăm că ar putea fi îmbunătățite și ar trebui îmbunătățite pentru a se alinia cu practicile politice aplicate de OCDE. Vorbim deja despr eun proces tehnic de acum încolo”, a declarat Mathias Cormann.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la evenimentul de lansare a studiului “Economic Survey of Romania”, organizat cu prilejul vizitei Secretarului General al OCDE, Mathias Cormann, în România, că studiul reprezintă o radiografie multidimensională a realităţilor socio-economice ale României.

Ministrul de Externe, despre deschiderea negocierilor cu OCDE

Consiliul OCDE a decis marți să deschidă discuțiile pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică cu șase candidați, printre care și România.

Despre acest subiect, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a precizat că este o veste excelentă pentru România, un obiectiv strategic politico- diplomatic și economic de foarte mult timp.

Urmăriți B1TV.ro și pe