Candidatura lui Donald Trump, amenințată în Partidul Republican. „Adversarul” din interior care l-a devansat în cel mai recent sondaj pe fostul președinte

Candidatura lui Donald Trump, amenințată în Partidul Republican. „Adversarul din interior care l-a devansat în cel mai recent sondaj pe fostul președinte
Foto: Hepta - Abaca Press / Orlando Sentinel/TNS/ABACA

Donald Trump vrea să-și ia revanșa, după alegerile prezidențiale din 2020, în urma cărora Joe Biden a devenit președinte al SUA. Candidatul democrat a declarat că ia în calcul o nouă candidatură, în timp ce în cazul fostului președinte, lucrurile sunt foarte clare: vânează din nou, funcția de la Casa Albă.

În Partidul Republican, Donald Trump are un adversar puternic, cu care se duelează. Cine va deveni cel mai popular, va reuși să devină candidatul oficial. Într-un sondaj realizat de curând, întopul popularității se poziționează Ron DeSantis, guvernatorul Floridei. Acesta l-a devansat pe Donald Trump la mică distanță.

Ron DeSantis, adversar puternic pentru Donald Trump, în Partidul Republican

Ron DeSantis figurează cu 74,12%, urmat de Donald Trump, cu 71,43%, Ted Cruz – 42,86%, Mike Pompeo – 39,35% și Tim Scott – 35,58%.

Popularitatea lui DeSantis a cunoscut o creștere semnificativă în ultimele luni. La Fox News, post cunoscut pentru orientarea sa în direcția republicană, a abordat subiecte discutate și de către Donald Trump, precum companiile Big Tech, dar și drepturile protestatarilor și ale votanților.

371 de participanți la adunarea anuală dedicată măsurătorilor sociologice și-au expus opțiunile și opiniile cu privire la 31 de potențiali candidați republicani și democrați, la alegerile programate în anul 2024, a anunțat News7 Jax.

Ron DeSantis mai vrea un mandat de guvernator în Florida

Până în prezent, Ron DeSantis nu și-a exprimat ferm intenția de a candida la prezidențiale. În schimb, are în vedere câștigarea alegerilor de anul viitor, pentru funcția de guvernator în Florida.

Ca membru al Partidului Republican, DeSantis a reprezentat Florida în Camera Reprezentanților SUA, între 2013 și 2018.

Între timp, Donald Trump a început deja să organizeze mitinguri în SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe