Carantină obligatorie pentru persoanele diagnosticate cu varioala maimuței. Prima țară care introduce această măsură

Carantină obligatorie pentru persoanele diagnosticate cu varioala maimuței. Prima țară care introduce această măsură
Carantină obligatorie pentru persoanele diagnosticate cu varioala maimuței. Prima țară care introduce această măsură. Sursa Foto: Freepik/master1305

Autoritățile din Belgia au hotărât vineri să introducă o carantină obligatorie de 21 de zile pentru persoanele diagnosticate cu variola maimuței, potrivit Politico.

Belgia este prima țară care cere o astfel de măsură, după ce a raportat patru cazuri cu boala în ultima săptămână.

Prima țară care introduce carantina obligatorie pentru cei infectați cu variola maimuței

Persoanele care au luat contact cu pacienții infectați cu variola maimuței nu trebuie să se autoizoleze, dar ar trebui să rămână vigilenți, mai ales dacă sunt în contact cu persoane vulnerabile, potrivit autorităților sanitare belgiene.

Variola maimuței se manifestă în general în Africa Centrală şi de Vest, înregistrându-se doar ocazional cazuri în afara continentului la persoane care călătoresc în acele zone. În ultima săptămână însă, virusul a fost raportat în 14 țări, iar până sâmbătă, au fost confirmate 92 de cazuri.

Variola maimuței este mai puțin mortală decât variola, cu o rată a mortalității sub 4%, dar mai mulți experți sunt îngrijorați de răspândirea neobișnuită a bolii dincolo de Africa.

Nu intră în discuție apariția unei noi epidemii

Ministerul Sănătăţii a transmis, duminică, informaţii despre variola maimuţei, după recomandările OMS. Instituţia a alcătuit o listă de întrebări şi răspunsuri pentru a oferi cât mai multe detalii despre ce este această boală, cum se răspândeşte, care sunt simptomele şi care este conduita de urmat.

De asemenea, medicul infecționist Adrian Marinescu a transmis că în momentul de față, nu intră în discuție apariția unei noi epidemii.

„Transmiterea se face destul de greu de la om la om prin contact direct și prelungit, prin intermediul diverselor secreții și fluide corporale. Aici înseamnă și calea de transmitere sexuală și prin intermediul particulelor respiratorii. Trebuie să existe un contact prelungit”, a declarat directorul medical al Institutului „Matei Balș” din București, potrivit Libertatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni