Carantină obligatorie pentru toți călătorii care sosesc în Israel, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu

Carantină obligatorie pentru toți călătorii care sosesc în Israel, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu
Foto: Pixabay

Toți călătorii care sosesc în Israel trebuie să intre în carantină până primesc un rezultat negativ la testarea pentru infecția cu SARS-CoV-2. Regula va intra în vigoare de vinerea viitoare, 16 iulie, și se va aplica inclusiv persoanelor vaccinate anti-COVID-19, potrivit Ministerului israelian al sănătății, transmite Haaretz.

Israel: Carantină obligatorie pentru toți călătorii care sosesc în țară, chiar dacă s-au vaccinat sau nu

Tot vineri, premierul israelian Naftali Bennett a anunțat că el și miniștrii de la sănătate și finanțe vor începe, duminică, să evalueze posibilitatea de a deschide un centru local de producție a vaccinului.

Autoritățile urmează să suspende vaccinările cu prima doză, dat fiindcă dozele de Pfizer din stocurile Israelului vor expira. Chiar și așa, potrivit The Wall Street Journal, Israelul deja a vaccinat în schemă completă cea mai mare parte a populației de 9 milioane de cetățeni.

În jur de 450 de israelieni au fost depistați cu SARS-CoV-2, conform bilanțului de joi, ceea ce arată un trend ușor descendent față de zilele anterioare, când numărul cazurilor noi era peste pragul de 500. Mai bine de jumătate (55%) dintre cei confirmați cu coronavirus au fost vaccinați. Rata de pozitivare a fost joi la un nivel de 0,7, având în vedere că au fost efectuate 671.261 de teste.

Cel mai recent bilanț arată că 70 de israelieni bolnavi de COVID-19 sunt internați în spital, iar 39 dintre aceștia sunt în stare gravă. De la debutul pandemiei, bilanțul deceselor a ajuns la 6.434.

Datele oferite de Ministerul israelian al sănătății arată că mai bine de 20% dintre israelienii cu vârste de 12 ani au fost vaccinați. La categoria de vârstă 13-15 ani, procentul a ajuns la 30%.

Comandamentul israelian anti-coronavirus a decis, miercuri, că toți pasagerii care ajung în Israel vor fi nevoiți să intre în carantină, chiar și în cazul în care au fost vaccinați în Israel, și vor trebui să stea acolo până vor primi un rezultat negativ la testarea efectuată după sosire.

Ministerul anunța miercuri că autoritățile israeliene au detectat și un prim caz de infecție cu varianta Delta Plus a SARS-CoV-2.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:44 - Ministrul Culturii, după scandalul din Parlament generat de discursul unui deputat UDMR: E un dublu pericol – radicalizarea unei minorități și contraradicalizarea unor forțe politice românești. Se alimentează reciproc (VIDEO)
13:36 - Unde se pot vedea meciurile decisive, de joi, pentru calificarea în optimile CM Qatar 2022: Partidele Spaniei şi Germaniei NU mai sunt transmise de TVR 1
13:36 - Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la București: Europa trebuie să se pregătească pentru mai mulți refugiați din Ucraina
13:28 - Nouă lovitură grea pentru Simona Halep! Jucătoarea româncă întâmpină probleme şi la antrenamente
13:25 - Mario Iorgulescu a postat o fotografie în care apare alături de interlopul din Timișoara Sorin Udrea. „Nu merg lucrurile între noi. Nu vreau să mă întorc în România”
13:19 - Italia se pregătește să naționalizeze una dintre cele mai mari rafinării din Europa deținută de Lukoil
13:13 - Bogdan Aurescu: Parteneriatul Strategic România – SUA e la cel mai înalt nivel / Antony Blinken: SUA rămân angajate în sprijinirea eforturilor României pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției (VIDEO)
13:12 - Casa Albă, în straie de sărbătoare! Cum arată decorul de Crăciun ales de Jill Biden (FOTO)
12:57 - Marcel Ciolacu, întâlnire cu Jens Stoltenberg (NATO): „Am subliniat contribuția țării noastre la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre” (FOTO)
12:54 - Dispute între SUA și UE pe marginea prețurile la GNL. Americanii acuză inclusiv revânzarea gazelor de către anumite firme europene