Care sunt angajații excluși de la „mobilizarea parțială” din Rusia și cine scapă de război

Care sunt angajații excluși de la mobilizarea parțială din Rusia și cine scapă de război
Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a vorbit despre mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin, Foto: Hepta - DPA Images

Unii profesioniști ruși din domeniul tehnologiei, bancheri și jurnaliști de la instituții media de stat nu vor fi chemați să lupte în Ucraina în cadrul campaniei de mobilizare a Rusiei, a anunțat vineri Ministerul Apărării într-un comunicat, anunță Reuters.

Novaya Gazeta a publicat un raport conform căruia Kremlinul vrea să recruteze până la un milion de persoane

Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat la începutul acestei săptămâni că Rusia va încerca să cheme 300.000 de soldați suplimentari pentru războiul din Ucraina, în ceea ce Kremlinul a numit o „mobilizare parțială„.

Secțiunea din decretul oficial care anunța mobilizarea și care includea numărul de persoane care vor fi înrolate a fost păstrată clasificată și nepublicată, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Foto: Telegram/This is Goncharov

El a respins un raport publicat joi de ziarul independent Novaya Gazeta, citând o sursă guvernamentală, potrivit căruia Kremlinul urmărește de fapt să recruteze până la un milion de persoane pentru campanie.

Șefii companiilor vor trebui să decidă cine merge sau nu pe front

Ministerul Apărării a declarat că unii angajați care lucrează în industrii de importanță critică vor fi excluși din proiect, în încercarea de a „asigura că activitatea unor industrii specifice de înaltă tehnologie, precum și a sistemului financiar al Rusiei” nu este afectată de prima mobilizare militară a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Excepțiile se aplică unor lucrători din domeniul IT, al telecomunicațiilor, profesioniștilor din domeniul financiar, precum și unor angajați ai unor instituții mass-media „de importanță sistemică”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Acesta a precizat că șefii de companii ar trebui să întocmească liste cu angajații lor care îndeplinesc criteriile și care pot fi excluși din proiect.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici
19:07 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Cui servește menținerea României și Bulgariei în afara frontierelor UE? Avem dreptul să fim tratați în mod corect (VIDEO)