Carles Puigdemont s-a răzgândit. Unde vrea să trăiască liderul separatist catalan

Carles Puigdemont s-a răzgândit. Unde vrea să trăiască liderul separatist catalan

După ce a aruncat în aer Spania prin declararea independenţei Cataloniei, Carles Puigdemont pare să se fi răzgândit cu privire la locul în care vrea să trăiască.
El a declarat sâmbătă că va rămâne în Germania pe perioada desfăşurării procedurilor de extrădare în dosarul în care îi sunt aduse acuzații privind gestionarea fondurilor publice, adăugând că speră ca până la urmă să poată să se stabilească în Belgia.

„Dorința mea este să mă întorc în Belgia. Dar numai după încheierea procedurilor de aici, din Germania, nu înainte”, a declarat fostul preşedinte catalan jurnaliștilor din Berlin, conform hotnews.ro.”Intenția mea este, bineînțeles, să rămân în Berlin. Este rezidența mea până al sfârșitul procesului”, a adăugat Puigdemont.

Liderul separatist, care a fugit din Spania în Belgia acum cinci luni după ce declarația de independență a administrației sale a dus la preluarea controlului direct al regiunii de către Madrid, a fost arestat luna trecută când intra în Germania pe baza unui mandat emis de Spania.

O curte germană a respins joi cererea de extrădare pentru o altă acuzație, mai gravă, de rebeliune, pentru rolul lui Puigdemont în campania pentru independența regiunii catalane.