Casa Albă confirmă: Obama a ales pentru prima dată în istoria SUA o femeie de culoare la conducerea Ministerului Justiției

Casa Albă confirmă: Obama a ales pentru prima dată în istoria SUA o femeie de culoare la conducerea Ministerului Justiției

Reprezentanţii Casei Albe au confirmat că preşedintele american, Barack Obama, a ales pentru prima dată în istoria Statelor Unite o femeie de culoare, Loretta Lynch, procuror la New York, pentru a ocupa funcţia de ministru al Justiţiei.

Lynch, a cărei numire urmează să fie validată de Senat, este descrisă de Casa Albă ca fiind un procuror „puternic şi independent”.

Loretta Elizabeth Lynch s-a născut în 1959, la Greensboro în statul american North Carolina (sud-est). Începând din 2010, ea este procuror în districtul new-yorkez Brooklyn, un post pe care l-a ocupat deja în perioada 1999-2001, sub preşedinţia lui Bill Clinton. Ea are experienţă în drepturi civice şi în dosare privind fraude corporatiste.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului