Se dau case gratis! Care este motivul

Se dau case gratis! Care este motivul

Cei peste 4.000 de oamenii fără adăpost din oraşului american Portland, din statul Oregon, vor avea un acoperiș deasupra capului datorită unei inițiative inedite a unei agenții guvernamentale.

Pentru aceștia, se vor construi case în grădinile unor locuințe deținute de proprietari care vor să intre în program, potrivit BBC.

Peste 1.000 de oameni au acceptat să îi găzduiască pe oamenii străzii în casele care vor fi construite în curtea lor, de către primărie, pe gratis.

Până la finalul acestui an se dorește construirea a 30 de case, iar dacă programul va da roade, alte 300 de case vor fi ridicate în 2019.

“Nu puteam să donez mulţi bani pentru că nu am mulţi bani. Dar când am auzit de program şi mi-am dat seama că am o grădină care nu este utilizată pentru nimic foarte productiv, a fost perfect”, a precizat Martha Chambers, proprietara unei locuinţe din proiect.

Inițiativa pentru realiyarea acestui proiect aparține agenției The Multnomah Idea Lab, al cărei scop este găsirea unor soluții inedite pentru probleme sociale care macină comunitatea.

“De multe ori, simt ca şi cum există o părere potrivit căreia problema persoanelor fără adăpost nu este una maleabilă şi că nu poate fi rezolvată în timpul vieţii noastre. Sunt cu totul împotriva acestei idei. Şi cred că răspunsul comunităţii spune că există voinţă”, a explicat Mari Li, managerul proiectului.

Ultima oră