Câte voturi a primit Kanye West la alegerile prezidențiale din SUA

Câte voturi a primit Kanye West la alegerile prezidențiale din SUA
Sursa Foto: news.yam.md

Candidatura lui Kanye West pentru alegerile prezidențiale din 2020 a creat surpriză și îi face pe oameni să zâmbească, dar acesta insistă: rapperul pare acum să ia în considerare candidatura la re-alegere în 2024, după ce abia a adunat marți aproximativ 60.000 de voturi în jurul numelui său.

Kanye West a primit aproximativ 60.000 de voturi

Într-o serie de tweets, producătorul de muzică și modă s-a filmat completându-și buletinul de vot în statul Wyoming: la 43 de ani, el a spus că a votat „pentru prima dată” la alegerile prezidențiale și „pentru cineva în care chiar am încredere … în mine”.

Într-o imagine publicată de el, numele îi apare scris de mână pe un buletin de vot: Wyoming, unde are o fermă, nu figurează printre cele 12 state americane în care a putut să participe oficial în calitate de candidat independent.

În ceea ce privește intenția sa de a candida din nou peste patru ani, el a exprimat-o în două cuvinte într-un alt tweet: „KANYE 2024”, scrie AFP, conform information.tv5monde.com.

Potrivit numărărilor publicate de mass-media americană, Kanye West, care suferă de tulburare bipolară – și a cărei soție, Kim Kardashian, ceruse în iulie „compasiune și empatie” – a primit cel mult 0,4% din voturi , chiar în statele rurale Idaho, Oklahoma și Utah.

În ceea ce privește voturile, în Tennessee – statul sudic câștigat de Donald Trump – a obținut cel mai bun scor (aproape 10.200).

Kanye West, care s-a alăturat oficial lui Donald Trump la scurt timp după alegerile miliardarului din noiembrie 2016, și-a anunțat candidatura la președinție pe 4 iulie, sărbătoare națională.

Dar candidatura sa a stârnit imediat mai multe întrebări cu privire la starea sa mintală decât entuziasm.

Sub sloganul „Birthday Party”, el se calificase să apară pe buletinele de vot doar a 12 din cele 50 de state americane și, astfel, a plecat fără nicio șansă.

Cum s-ar putea tranșa alegerile prezidențiale din SUA

Manifestaţii încep, iar tensiunile cresc în Statele Unite, după alegerile prezidenţiale de marţi, pe măsură ce numărarea voturilor continuă, iar acţiunile în justiţie ale locatarului Casei Albe se succedă.

”Opriţi numărarea”, scandau zeci de susţinători ai lui Donald Trump în faţa unui centru de numărare a voturilor la Detroit, în Michigan – un stat-cheie în care Joe Biden a obţinut o victorie.

La Chicago, spre deosebire de Detroit, manifestanţi i-au cerut preşedintelui în exerciţiu Donald Trump să plece de la Casa Albă. Ei au pancarte cu mesaje – ”Fiecare vot contează” şi ”Trump, afară!”.

Șansele lui Joe Biden de a deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite au crescut considerabil, el fiind cu certitudine principalul favorit în acest moment. Proiectat de Fox News la doar șase voturi distanță de numărul minim care i-ar asigura o victorie în Colegiul Electoral, candidatului democrat i-ar fi practic suficient să se impună în Nevada, stat în care numărătoarea voturilor a fost suspendată în momentul în care avea un avans de circa 8.000 de voturi. Mai mult decât atât, potrivit echipei sale de campanie, chiar și Pennsylvania pare să se joace încă și, în eventualitatea în care ar câștiga și acolo, calculele din Nevada nu și-ar mai avea sensul în ecuația finală, iar drumul său către Casa Albă ar fi o certitudine.

Ultima oră
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)
17:30 - Simona Halep, decizie radicală după apariția variantei Omicron: „Nu vreau să risc nimic”
17:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. O activitate simplă despre care se crede că prelungește viața (VIDEO)
16:47 - MAE: Ambasada din Pretoria și Consulatul General de la Cape Town gestionează situația a 39 de români