SCHISMĂ în lumea ortodoxiei: Catedrala ‘Sfântul Andrei’ din Kiev, ATACATĂ cu STICLE INCENDIARE după ce a trecut în administrarea Patriarhiei Ecumenice

SCHISMĂ în lumea ortodoxiei: Catedrala 'Sfântul Andrei' din Kiev, ATACATĂ cu STICLE INCENDIARE după ce a trecut în administrarea Patriarhiei Ecumenice

Catedrala „Sfântul Andrei” din Kiev a fost atacată cu sticle incendiare! Incidentul vine după ce lăcaşul a trecut în octombrie în administrarea Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol.
Potrivit ziatului Ukrainska Pravda, citat de Rador, poliţia din Kiev a fost sesizată de un paznic al bisericii, care a declarat că joi dimineaţă că doi bărbaţi necunoscuți au aruncat două cocktailuri Molotov înspre una dintre intrările în catedrală.

Paznicii au încercat să-i rețină pe cei doi bărbaţi, însă au fost atacaţi cu gaz lacrimogen.
Poliţiştii urmează să examineze imaginile înregistrate de camerele video şi să discute cu martorii incidentului, pentru a-i putea identifica pe cei doi atacatori.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Kievului a precizat că cei doi bărbaţi au folosit forţa şi gazele lacrimogene inclusiv împotriva unui preot ucrainean aflat în lăcaşul de cult.

Parlamentul Ucrainei a adoptat recent o lege care prevede că biserica „Sfântul Andrei” din Kiev trece în administrarea Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului, în semn de recunoştinţă faţă de decizia Patriarhului Bartolomeu I de a accepta să acorde autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Recunoaşterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina de către Patriarhia Constantinopolului a stârnit o reacţie dură din partea Patriarhiei Moscovei, care a anunţat întreruperea legăturilor cu Patriarhia Ecumenică.