CDC: Americanii vaccinaţi anti-COVID trebuie să poarte masca la interior, inclusiv în școli, în zonele cu risc

CDC: Americanii vaccinaţi anti-COVID trebuie să poarte masca la interior, inclusiv în școli, în zonele cu risc
Foto: Pixabay

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din Statele Unite, a anunțat că americanii vaccinați anti-COVID-19 trebuie din nou să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, dacă se află în zone de risc. Motivul ține de răspândirea variantei Delta (indiene) de coronavirus, care e mult mai contagioasă decât celelalte.

Americanii care s-au vaccinat anti-COVID trebuie să poate din nou masca în interior

„Această pandemie continuă să reprezinte o amenințare gravă pentru sănătatea americanilor. Avem noi date legate de tulpina Delta, care ne impun să actualizăm recomandările. În zonele în care transmiterea coronavirusului e crescută, CDC recomandă ca persoanele vaccinate cu schema completă să poarte măşti în spațiile publice închise, pentru a preveni răspândirea variantei Delta și a-i proteja pe alții. Inclusiv în școli”, a declarat Rochelle Walensky, directoarea CDC, citată de CNBC.

Aceasta a atras atenția asupra răspândirii rapide a variantei Delta de coronavirus.

În luna mai, CDC transmisese că persoanele complet vaccinate nu mai au nevoie să poarte măști în majoritatea locurilor, indiferent că sunt în interior, ori în aer liber.

Marți, Casa Albă a anunţat că frontierele SUA rămân în continuare închise pentru călătorii internaţionali, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, iar motivul e tot tulpina Delta.