Veste neașteptată! Ce se va întâmpla cu economia UE. Germania a făcut anunțul

Veste neașteptată! Ce se va întâmpla cu economia UE. Germania a făcut anunțul
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

În lunile martie-aprilie 2020, se anunța un adevărat dezastru economic pentru Europa. La jumătate de an de la debutul pandemiei însă, perspectivele sunt mult mai optimiste, anunță Germania.

Olaf Scholz, ministrul german de Finanțe, a declarat că economia europeană își revine mult mai bine decât s-a prognozat la începutul pandemiei de COVID-19.

„Pandemia încă nu s-a încheiat, dar indicatorii arată că economia se redresează mult mai bine decât ne temeam cu ceva timp în urmă, şi asta e ceva ce se aplică Uniunii Europene ca întreg, dar şi statelor membre individuale ale blocului comunitar”, a transmis oficialul german jurnaliștilor.

În primăvară, Comisia Europeană prognoza un declin de 8,3% a economiei, din cauza pandemiei. În 2019, economia europeană a cunoscut o creștere de 1,5%.

Perspective negative pentru Marea Britanie

În opinia lui Olaf Scholz, economia Marii Britanii va fi mai afectată decât cea UE, după Brexit.

„Părerea mea este că o situaţie nereglementată va avea consecinţele severe pentru economia britanică. Europa va putea face faţă efectelor şi nu vor exista consecinţe serioase după pregătirile pe care le-am efectuat deja”, a mai punctat oficialul german.