Ce spune presa internaţională despre vizita Papei la Bucureşti. ‘Concurează cu cea a Papei Ioan Paul al II-lea, din 1999’

Ce spune presa internaţională despre vizita Papei la Bucureşti. 'Concurează cu cea a Papei Ioan Paul al II-lea, din 1999'

Papa Francisc efectuează o vizită de trei zile în România ca parte din eforturile lui de a îmbunătăţi relaţiile dintre Biserică Ordodoxa şi cea Catolică în Europa de Est, relatează Radio Europa Liberă.

Doar 5% dintr-o populaţie de 20 de milioane de oameni sunt catolici, însă Suveranul Pontif şi-a exprimat speranţa că vizita lui va duce la îmbunătăţirea relaţiilor dintre comunităţile ordodoxa şi catolică. Sâmbătă, el va face şi o vizită în Ţinutul Secuiesc, unde trăiesc aproximativ 600.000 de etnici maghiari, dar care privesc vizită ca pe o recunoaştere a identităţii lor separate (separate de cea naţională – n.r.).

Vizita în România face parte dintr-un tur, în cadrul căruia au mai fost programate vizite în Macedonia de Nord şi în Bulgaria.

Sursă foto: Facebook / Vatican News

Associated Press – Vizita Papei Francisc, din multe puncte de vedere, concurează cu cea a Papei Ioan Paul al II-lea, din 1999 – prima astfel de vizită într-o ţară majoritar ortodoxă.

Vizita vine la capătul unor alegeri europarlamentare care au înregistrat ascensiunea unor partide anti-europene, motiv pentru care aşteptările sunt ca Papa Francis să susţină un discurs despre pericolul reprezentat de această evoluţie, mai precizează Associated Press.

Vineri, Papa Francisc şi Patriarhul Daniel vor recita rugăciunea „Tatăl Nostru” în Catedrala Ortodoxă, a cărei construire a fost finanţată şi de Papa Ioan Paul al -II-lea, cu 200.000 de dolari, încă din 1999.

Reuters – Papa Francisc face o vizită în România pentru susținerea valorilor europene și pentru omagierea martirilor catolici din perioada comunistă. Din acest motiv, Suveranul Pontif va beatifica șapte episcopi din cadrul Bisericii Catolice de rit bizantin din perioada comunistă, care au murit în închisoare. Anterior, ei au fuseseră declarați martiri.

Sursă foto: Facebook / Vatican News

Mesajul video al papei Francisc adresat României cu câteva ore înainte de sosirea sa la București

Tags: