Ce țară a depășit 6 milioane de cazuri cu noul coronavirus

Ce țară a depășit 6 milioane de cazuri cu noul coronavirus
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

India a ajuns la un nou record de infecțiicu noul coronavirus. Au fost înregistrate 6 milioane de cazuri, a precizat ministrul indian al Sănătăţii, citat de AFP.

India ar putea depăşi Statele Unite, cu aproximativ 7 milioane de cazuri,conformAgerpres.

În India au fost raportate aproape100.000 de decese din cauza infecției cu coronavirus, având o populație de1,3 miliarde de locuitori.

De asemenea, sunt confirmatezilnicîntre 80.000 şi 90.000 de cazuri noi.

Premierul Narendra Modi susține că lumea trebuie să respecte în continuare măsurile impuse de pandemie.

″Aceste reguli sunt armele în războiul împotriva coronavirusului. Sunt instrumente puternice pentru salvarea vieţii fiecărui cetăţean″⁣, a declarat Modi.

OrașeleMumbai şi Delhiau fost primele afectate de virus.

Cu toate că situația nu evoluează favorabil, se pare că nu va fi impusă o nouă carantină.

Unele şcoli au fost redeschise. Trenurile, transportul subteran, zborurile interne, pieţele şi restaurantele pot funcţiona în prezent în mod normal.

“Epidemia este adânc înrădăcinată în populaţie, a declarat pentru AFP Anand Krishnan, profesor la cea mai prestigioasă structură publică din ţară, Institutul de Ştiinţe Medicale All India (AIIMS) din New Delhi.

″Singurul lucru ce trebuie făcut este îngrijirea persoanelor bolnave, identificarea lor mai rapidă şi un tratament mai bun. Şi respectarea regulilor privind distanţarea socială″⁣, mai spune acesta.

Ultima oră
20:28 - Beatrice Mahler: Secția de Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta e plină de câteva săptămâni. Presiunea și dificultatea cazurilor cresc de la o zi la alta (VIDEO)
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile