Cea mai mare colecție de obiecte personale aparținând pictorului Renoir a fost scoasă la licitație

Cea mai mare colecție de obiecte personale aparținând pictorului Renoir a fost scoasă la licitație
O colecție de obiecte personale aparținând pictorului Pierre Auguste Renoir, evaluate la 3 milioane dolari, va fi scoasă la lictație la New York, pe data de 19 septembrie, a anunțat casa Heritage Auctions, citată...

O colecție de obiecte personale aparținând pictorului Pierre Auguste Renoir, evaluate la 3 milioane dolari, va fi scoasă la lictație la New York, pe data de 19 septembrie, a anunțat casa Heritage Auctions, citată de L’Express. Lotul, care conține 143 de obiecte, printre care se numără scrisori, fotografii și suveniruri, este prezentat de Heritage Auctions ca fiind ”cea mai importantă colecție personală” a lui renoir.

O eşarfă din mătase, certificatul de căsătorie, medalia Legiunea de Onoare, scrisori de la pictorii Claude Monet, Edouard Manet şi de la sculptorul Auguste Rodin fac parte din această colecţie impresionantă.

În colecția mai sunt incluse schițe și machete realizate de Renoir la Cagnes, cu sculptorul Guino, cu câțiva ani înainte să moară.

Renoir a realizat și câteva sculpturi, printre care „La Grande Vénus Victrix”, înaltă de aproape doi metri și care se regăsește la această licitație.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”