SFATURILE celui mai bătrân bărbat din lume: Ce trebuie să faci pentru a trăi 100 de ani (FOTO)

SFATURILE celui mai bătrân bărbat din lume: Ce trebuie să faci pentru a trăi 100 de ani (FOTO)

Masazo Nonaka, un japonez în vârstă de 112 ani, a fost recunoscut oficial marţi de Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai bătrân bărbat din lume.

Nonaka, care locuieşte la o pensiune cu ape termale aflată în proprietatea familiei sale şi situată în nordul insulei Hokkaido, a primit certificatul din partea lui Erika Ogawa, vice-preşedintele filialei japoneze a Cărţii Recordurilor, potrivit Agerpres.

El spune că pentru logevitatea sa nu a făcut nimic deosebit. Totul s-ardatoraîn principal timpului petrecut în armonie alături de familie și de prieteni. Japonezul a fost recunoscut oficial drept cel mai bătrân bărbat din lume după ce Francisco Nunez Olivera din Spania a murit în luna ianuarie, la vârsta de 113 ani.

”Realizarea domnului Nonaka este extraordinară. Ne poate da tuturor o lecţie importantă despre valoarea vieţii şi despre cum să extindem limitele longevităţii”, spune Craig Clenday, redactor şef al Cărţii Recordurilor Guinness.

Cea mai în vârstă persoană din lume este Nabi Tajima, de 117 ani, rezidentă în Kagoshima, o prefectură din sudul Japoniei, potrivit Gerontology Research Group din Statele Unite. Decana de vârstă a planetei s-a născut la 4 august 1900.