Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”

Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
Sursa Foto: Hepta.ro / Sputnik / RIA Novosti

Celebrul lunetist canadian Wali, care a devenit cunoscut după ce a ucis un terorist ISIS de la o distanță de 3,5 kilometri, a revenit în Ucraina pentru a ajuta țara să lupte împotriva Rusiei, transmite Switzerland Times.

Potrivit publicației citate, Wali este cel mai bun lunetist din lume și a stabilit un nou record mondial când a neutralizat un terorist al Statului Islamic de la o distanță de 3,5 kilometri. În martie, el a călătorit în Ucraina pentru a sprijini trupele ucrainene în lupta pentru a respinge forța rusă de invazie, însă ulterior a părăsit țara pentru scurtă vreme și a revenit în Canada la soția și fiul său.

Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina

Lunetistul revine în Ucraina cu o sarcină nouă.

„De această dată, voi antrena și voi fi la comanda unei companii de lunetiști”, a declarat canadianul pentru Bild. „Ultima oară am fost în Ucraina pentru a ajuta și a apăra țara. Acum sper să găsesc un rol în ofensivă”, a continuat Wali. Zone ca Bucha sau Irpin, acolo unde el și camarazii săi aproape că au fost uciși, sunt astăzi eliberate. „Este un sentiment foarte plăcut!”, a subliniat luptătorul.

Pe lângă precizia sa, Wali dispune și de experiență în războiul din Ucraina, ceea ce îi permite să analizeze conflictul ceva mai lucid. „Ucraina are suficienți soldați, dar mulți sunt foarte neexperimentați – și au nevoie de lideri cu experiență de război”, a explicat Wali.

Tocmai un astfel de gol ar doi să umple canadianul, în condițiile în care ar urma să ocupe un post de comandă într-o brigadă.

„Principala sarcină a acestei unități militare ar trebui să fie să treacă prin liniile frontului – și încorporată în această brigadă este o companie de lunetiști, circa 150 de oameni, iar eu voi fi la comanda ei. Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali!”, spune lunetistul canadian.

Urmăriți B1TV.ro și pe