Cel puțin 22 de morți și peste 300 de răniți într-un atentat comis la Beirut: Este cel mai sângeros atentat din ultimii 30 de ani

Cel puțin 22 de morți și peste 300 de răniți într-un atentat comis la Beirut: Este cel mai sângeros atentat din ultimii 30 de ani
Cel puțin 22 de persoane au fost ucise, iar alte 300 rănite într-un atentat comis joi la periferia de sud a Beirutului, fieful Hazbollah, potrivit poliției locale, citată de AFP. Explozia, care a avut loc la o...

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise, iar alte 300 rănite într-un atentat comis joi la periferia de sud a Beirutului, fieful Hazbollah, potrivit poliției locale, citată de AFP. Explozia, care a avut loc la o intersecție din Roueiss, sector rezidențial și comercial foarte populat de la periferia șiită, a fost revendicată de o grupare necunoscută, care se declară afiliată rebelilor sirieni.

Potrivit unui locuitor, o furgonetă s-a întors de trei ori în acest sector înainte de a exploda în plină stradă.

Potrivit unui jurnalist al AFP, în urma exploziei pe srată erau mai multe mașini în flăcări, cadavre carbonizate și clădiri incendiate. Pompierii sosiți la fața locului purtau măști de gaze pentru a nu se asfixia.

Preşedintele libanez Michel Sleimane a condamnat atentatul „terorist”, „criminal” şi „laş”, care poartă, potrivit lui, „amprenta Israelului”, inamicul jurat al Hezbollah.

De asemenea, ministrul sirian al Informațiilor a denunțat ”cu fermitate” acest atentat.

„Acest atentat se înscrie în linia războiului dintre Israel şi mişcarea şiită, care s-a tradus recent prin incursiunea soldaţilor israelieni în teritoriul libanez. Statul evreu şi Hezbollah fac schimb în prezent de mesaje explozive”a explicat analistul și expertul Hezbollah, Waddah Charara.

Totodată, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a ”cerut insistent, în această perioadă de tensiuni intense, tuturor libanezilor să rămână uniţi, să se ralieze în spatele instituţiilor statului şi să păstreze securitatea şi stabilitatea” ţării.

Atentatul comis joi este cel mai sângeros din ultimele trei decenii din Liban.