Cel puțin 34 de migranți, printre care 15 copii, s-au înecat în largul insulei grecești Farmakonisi

Cel puțin 34 de migranți, printre care 15 copii, s-au înecat în largul insulei grecești Farmakonisi

Cel puțin 34 de persoane au murit înecate duminică dimineața, printre catre patru bebeluși și 11 copii, după ce o ambarcațiune cu 100 de imigranți a naufragiat în largul insulei grecești Farmakonisi, relatează Agerpres, citând AFP.

Garda de Coastă a reușit să salveze 68 de imigranți, în timp ce 29 de persoane au înotat pe insula Farmakonisi.

Autoritățile au început o ală operațiune de căutare a cinci persoane dispărute, sâmbătă, în apropierea insulei Samos, din estul Mării Egee, însă căutările au fost fără niciun rezultat.

Aproximativ 430.000 de imigranți au traversat Marea Mediterană către Europa de la începutul anului. Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, dintre aceștia 310.000 au intrat în Grecia. Peste 2.700 de persoane și-au pierdut viața în încercarea de a traversa Mediterana, de multe ori în ambarcațiuni improvizate sau suprasolicitate.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)