Celebrul ghid alpinist Ang Rita s-a stins din viaţă la 72 de ani

Celebrul ghid alpinist Ang Rita s-a stins din viaţă la 72 de ani
foto:wikipedia

“Leopardul zăpezii” aşa cum era supranumit Ang Rita, după ce a urcat de zece ori vărful Everest fără oxigen suplimentar doborând recordul mondial, s-a stins din viaţă la 72 de ani, a comunicat luni Asociaţia de alpinism din Nepal (NMA), preluată de agenţia DPA.

Potrivit preşedintelui NMA, Ang Rita a decedat la domiciliul fiicei sale, în Kathmandu, motivul morții sale fiind încă necunoscut.

Fostul ghid suferise în 2017 o hemoragie cerebrală care i-a afectat foarte mult starea fizică.

Ang Rita deţine recordul mondial absolut, înregistrat și în Guinness Book, pentru escaladarea de 10 ori a vârfului Everest, cel mai înalt din lume, fără butelii de oxigen.

De asemenea, el deţine și recordul mondial pentru prima ascensiune pe timp de iarnă a vârfului Everest, tot fără reserve de oxigen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”