China: Doi cetățeni japonezi au fost reținuți, fiind acuzați de spionaj

China: Doi cetățeni japonezi au fost reținuți, fiind acuzați de spionaj
Foto: stepbystep.com

Doi cetățeni japonezi au fost reținuți de autoritățile chineze, fiind acuzați de spionaj, potrivit ziarului japonez Asahi, citat de Reuters. Guvernul nipon a reacționat imediat, dezmințind că ar spiona China sau orice altă ţară.

Unul dintre bărbați a fost reținut în provincia chineză Liaoning, aflată în apropiere de frontiera cu Coreea de Nord, iar celălat în provincia Zhejiang, din apropierea unei instalaţii militare.

Cei doi se află în custodie de mai multe luni, potrivit publicației citate care precizează și că autoritățile chineze încearcă să afle dacă bărbații au acționat în urma ordielor date de Givernul de la Tokio.

„Ţara noastră nu face, cu siguranţă, asemenea lucruri. Aş dori să spun că acest lucru este valabil pentru toate ţările”, a a declarat Yoshihide Suga, şeful de Cabinet al premierului nipon
Shinzo Abe, întrebat dacă Japonia este implicată în vreo acţiune de spionaj având drept țintă China.

Preşedintele chinez Xi Jinping a supervizat o înăsprire a legislaţiei deja dure în domeniul securităţii.

În acest sens a fost creată inclusiv o nouă comisie naţională pentru securitate şi Legea securităţii naţionale, care a intrat în vigoare în 1993, a fost redenumită Legea contraspionajului.