China interzice difuzarea online de producții video cu scene de sex, crime și fenomene supranaturale

China interzice difuzarea online de producții video cu scene de sex, crime și fenomene supranaturale
Foto: bbc.co.uk

China va interzice difuzarea online, prin intermediul serviciilor video la cerere (VOD), a filmelor şi producţiilor de televiziune care conţin aventuri amoroase, jocuri de noroc, fenomene supranaturale şi violenţă, relatează The Guardian.

Filmele şi programele de televiziune care prezintă aventuri amoroase de-o noapte, adulter, fenomene supranaturale, jocuri de noroc şi crime violente vor fi interzise la difuzare în cadrul serviciilor online de tipul VOD, pe teritoriul Chinei. Măsura administraţiei de la Beijing vine în continuarea strategiei privind moralitatea pusă în practică în China.

Servicii video online americane precum Netflix şi Amazon Prime nu sunt disponibile în China, fiind blocate de sistemele de filtrare a accesului la internet instalate de administraţia chineză. Totuşi, vor suferi ca urmare a interzicerii acestui tip de producţii site-uri locale, precum Sohu, care a difuzat recent, cu succes, serialul dramatic politic american „House of Cards”.

De asemenea, autoritățile au cerut furnizorilor de conținut, să îndepărteze din producțiile difuzate scenele care prezintă abuz sexual, viol, relații amoroase poligame, necrofilie, prostituție și acte de masturbare.

Totodată, scenele reprezentând crime violente, utilizarea de droguri, practicarea jocurilor de noroc şi pornografia au fost incluse pe lista subiectelor interzise de Adminstraţia de Stat pentru Presă, Edituri, Radio, Filme şi Televiziune de la Beijing.

Profesorul Tan Tan de la Universitatea Jinan a declarat pentru The Times că noile regulamente vor reduce numărul de filme şi programe de televiziune care vor purtea fi difuzate legal pe internet în China.

„Agenţiile de reglementare a mass-media aveau reguli laxe privind aceste programe, astfel încât publicul este expus adeseori la scene de sex, violenţă şi crime”, a spus Tan Tan, care a avertizat că impunerea noii cenzuri va afecta crearea de conţinut de calitate de către industria de profil aflată în plină dezvoltare în China.

Tags: