China: Mai multe autorități locale interzic accesul persoanelor nevaccinate anti-COVID-19 în spitale, școli, transport în comun și alte locuri publice

China: Mai multe autorități locale interzic accesul persoanelor nevaccinate anti-COVID-19 în spitale, școli, transport în comun și alte locuri publice
Foto: Hepta - ImagineChina / ImagineChina

Mai multe autorități locale din China interzic accesul persoanelor care nu s-au vaccinat anti-COVID-19 în școli, spitale, supermarketuri, mijloace de transport în comun și alte locuri publice.

Restricții în China pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID-19

Cel puțin 12 din cele 22 de provincii ale Chinei vor impune restricții persoanelor nevaccinate de la sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august. Acestea nu vor mai putea intra în școli, spitale, supermarketuri, mijloace de transport în comun și alte locuri publice, informează Insider.

Unele autorități au anunțat măsuri care vor intensifica monitorizarea asupra rezidenților care nu s-au vaccinat, când aceștia vor încerca să intre în zeci de spații publice, între care săli de fitness, cafenele, benzinării sau bănci.

Autoritățile din comitatul Tanghe, din provincia Henan, au anunțat că agențiile sale guvernamentale nu vor mai plăti angajații care nu se vaccinează.

Iar un consiliu local a atras atenția că vaccinarea anti-COVID e „o datorie și o obligație” a cetățenilor, mai ales că situația pandemică a țării e „severă și complicată”.

Guvernul central chinez vrea ca rata de imunizare a populației să ajungă la 80%, țintă legată de imunitatea în masă.

China susține că a produs până acum 1,4 miliarde de doze de vaccin, dar nu se știe câte persoane au fost vaccinate și la rapel. Majoritatea vaccinurilor administrate sunt cele dezvoltate de companiile locale – Sinovac și Sinopharm.