Laboratorul spațial al Chinei a căzut pe Pământ. Spectacol „splendid” oferit de dezintegrarea staţiei (VIDEO)

Laboratorul spațial al Chinei a căzut pe Pământ. Spectacol splendid oferit de dezintegrarea staţiei (VIDEO)

Laboratorul spaţial chinez Tiangong-1, aşteptat de câteva zile să cadă pe Pământ, s-a dezintegrat aproape total deasupra părţii centrale a Pacificului de Sud.
Fostul laborator spaţial a reintrat în atmosferă în cursul nopţii de duminică spre luni, în jurul 00.15 GMT, au anunţat cercetătorii de la Beijing.

„Cele mai multe dintre echipamente au fost distruse în timpul fazei de reintrare în atmosferă”, se arată într-un comunicat de presă au autorităţilor chineze, citat de Agerpres.
Modulul spaţial, care nu mai răspundea la comenzi din 2016, a reintrat în atmosferă puţin mai devreme decât au prevăzut specialiştii. Cercetătorii din China anunţaserăcă revenirea staţiei chineze pe Terra se va produce în jurul orei 00.42 GMT, ceea ce ar fi plasat-o deasupra Atlanticului de Sud, în largul oraşului brazilian Sao Paulo.

Staţia spaţială dezafectată avea o greutate de opt tone, însă prăbuşirea ei nu prezenta riscul de a produce pagube materiale, precizau autorităţile chineze, care au promis pământenilor că vor asista la un spectacol „splendid”, asemănător unei „ploi de stele”.

Tiangong-1, supranumit şi „Palatul celest”, a fost utilizat pentru realizarea unor experimente medicale. Acest laborator era de asemenea considerat drept o etapă intermediară pentru construirea unei staţii spaţiale chineze.

Staţia Tiangong-1 ocupă locul 50 în topul celor mai mari obiecte care efectuează o intrare necontrolată în atmosfera terestră de după anul 1957.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)