„China va fi gata să meargă la război” dacă se face vreun pas spre independența Taiwanului. Beijingul acuză SUA că îi vinde armament insulei și că subminează stabilitatea globală

„China va fi gata să meargă la război” dacă se face vreun pas spre independența Taiwanului. Beijingul acuză SUA că îi vinde armament insulei și că subminează stabilitatea globală
Sursă foto: Facebook / Flota Chineză

China este gata să meargă la război dacă se face vreo mișcare către independența Taiwanului, iar Statele Unite subminează stabilitatea globală și vinde armament către insulă, a declarat miercuri Ministerul chinez al Apărării, potrivit Reuters.

CUTREMURĂTOR! IULIA VÂNTUR, ÎN PERICOL DE MOARTE! ANUNȚ DE ULTIM MOMENT PRIVIND STAREA ARTISTEI! SALMAN KHAN E STE ÎNGROAZIT (GALERIE FOTO)

Declarația demnitarului chinez vine în contextul în care, în această lună, Pentagonul a anunțat că Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzările de armament solicitate de Taiwan, care cuprind tancuri și rachete Stinger estimate la 2,2 miliarde de dolari.

VESTE TRISTĂ! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE! VA FI DOLIU NAȚIONAL! VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI (GALERIE FOTO)

Drept răspuns, China a anunțat că va impune sancțiuni asupra firmelor americane implicate în orice fel de înțelegere.

LACRIMI AMARE ÎN MUZICA POPULARĂ! BIATA IRINA LOGHIN! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ ACCIDENTUL VASCULAR! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Wu Qian, purtătorul de cuvânt din Ministerul Apărării, a anunțat că Beijingul va face cele mai mari eforturi pentru o reunificare pașnică între China continentală și insula autonomă.

„Cu toate acestea, trebuie să arătăm ferm că oricine caută independența Taiwanului merge pe un drum blocat. Dacă există oameni care îndrăznesc să separe Taiwanul de țară, armata Chinei va fi gata să meargă la război pentru a-și apăra cu fermitate suveranitatea națională, unitatea și integritatea teritorială”, a spus Qian.

SUA sunt principalul furnizor de armament pentru Taiwan, pe care China o consideră o regiune dificil de controlat. Beijingul nu a renunțat niciodată să folosească forța pentru a-și institui controlul asupra insulei.

SUA nu au nicio legătură formală cu insula democratică Taiwan, dar sunt obligate de lege să-i ofere mijloacele necesare de a se apăra. Ministerul chinez al Apărării susține că America „a provocat o competiție intensă între statele majore, crescându-și semnificativ alocările bugetare pe zona militară… și a subminat stabilitatea strategică globală”.