Ca în MATRIX! Chinezii au început să fie SUPRAVEGHEAŢI printr-o tehnologie care îi recunoaşte după felul în care merg

Ca în MATRIX! Chinezii au început să fie SUPRAVEGHEAŢI printr-o tehnologie care îi recunoaşte după felul în care merg

Celebră pentru uriașul sistem de supraveghere și pentru tehnologiile de recunoaștere facială, China mai face un pas către controlul total al societăţii.

Autorităţile au început să folosească un software specializat care poate identifica o persoană după modul în care merge și după siluetă. Noua tehnologie identifică un om și de la 50 de metri și are o acuratețe de 94%, susţin dezvoltatorii.
Software-ul special se numeşte Watrix şi poate identifica o persoană chiar și dacă aceasta este cu spatele, scrieBusiness Insider, citat de hotnews.ro

Este creat un model digital al persoanei în funcție de multe lucruri, precum lungimea pasului, cadența, unghiul în care pășește și cât de aplecat umblă. Modelul este apoi introdus în baza software și comparat cu ce este în baza de date. Soft-ului îi ia cam zece minute să caute într-o oră de înregistrări și să identifice subiectul.

Dezvoltatorii spun că programul nu poate fi păcălit de oameni care șchiopătează în mod intenționat fiindcă sunt analizate foarte multe aspecte legate de mers și de postură.
Ei mai spun că ar putea fi util și pentru a interveni în ajutarea unor persoane în vârstă care au căzut pe stradă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe