Chișinăul nu recunoaște ”alegerile” din republicile separatiste din estul Ucrainei

Chișinăul nu recunoaște ”alegerile” din republicile separatiste din estul Ucrainei
Foto: moldovenii.md

Republica Moldova a anunțat că nu recunoaște „așa-zisele alegeri” desfășurate la 2 noiembrie în regiunile separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, informează Agerpres.

Diplomația de la Chșinău consideră că alegerile din estu separatist al Ucrainei sunt „ilicite și nelegitime”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului de Externe al Republicii Moldova.

”Autoritățile moldovenești consideră că ”alegerile” în cauză sunt ilicite și nelegitime, deoarece contravin legislației ucrainene și înțelegerilor de pace convenite recent la Minsk. Ele afectează în mod serios procesul de reglementare pașnică a conflictului din Donbas. Republica Moldova își reiterează sprijinul pentru eforturile întreprinse în scopul realizării înțelegerilor convenite în cadrul Grupului de contact, vizând identificarea unei soluții politice a crizei din estul țării vecine, cu respectarea principiilor suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”, se arată în comunicatul citat.

Autoproclamatele republici Donețk și Lugansk din estul separatist ucrainean au organizat duminică așa-zise ”alegeri legislative și prezidențiale”, un scrutin contestat de comunitatea internațională, dar care a primit recunoașterea Moscovei.