Cinci autoturisme de lux ale fostului premier Vlad Filar, puse sub sechestru de procurorii moldoveni

Cinci autoturisme de lux ale fostului premier Vlad Filar, puse sub sechestru de procurorii moldoveni
Foto: click.ro

Procurorii moldoveni au inițiat procedura de punere sub sechestru a bunurilor fostului premier Vlad Filat.

Mai precis, este vorba despre cinci mașini de lux, menționate în autodenunțul lui Ilan Shor.

Cinci automobile Toyota Land Cruiser, Mercedes S-Klasse, Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne şi Mercedes Viano, aparţinând politicianului Vlad Filat, au fost ridicate și duse la Centrul Național Anticorupție (CNA), conform Mediafax.

„Maşinile nu sunt sub sechestru. Ele au fost ridicate şi aduse la CNA în cadrul dosarului penal pentru a fi folosite în calitate de probe, având statut de corpuri delicte. Pentru a fi puse sub sechestru trebuie să fie demonstrat că acestea constituie probe în cadrul dosarului”, a precizat ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

 ”La solicitarea lui V. Filat, în perioada anilor 2012-2014, prin intermediul companiilor pe care le controlam, erau procurate automobile de model Mercedes Viano, de care el se foloseşte şi în acest moment şi care este înregistrat pe numele companiei Dufremall, două maşini Volkswagen Touareg, Porsche Macan, Toyota Land Cruiser şi altele care au fost înregistrate pe persoane afiliate lui, indicate de acesta, dar pe care nu le cunosc”, scrie în autodenunţul lui Shor.

Urmăriți B1TV.ro și pe