Cincisprezece containere provenite din Germania, pline cu deşeuri, au fost descoperite în Portul Constanţa

Cincisprezece containere provenite din Germania, pline cu deşeuri, au fost descoperite în Portul Constanţa

Cincisprezece containere provenite din Germania, încărcate cu deşeuri, au fost descoperite în Portul Constanţa. Acestea trebuia să ajungă la o firmă din Prahova. Comisarii Gărzii de Mediu nu au permis importul acestora pe teritoriul României.

În continuarea cercetărilor în cazul din 7 mai, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi un reprezentant al Agenţiei FRONTEX, au identificat, luni, alte 15 containere sosite din Germania, pentru aceeaşi firmă din judeţul Prahova care efectuează activităţi de import în România.

S-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, în cantitate de aproximativ 300 de tone.

De asemenea, în cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, pentru folosirea de acte nereale şi nerespectarea regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Săptămâna trecută, autorităţile au descoperit zece containere care veniseră din Germania pentru aceeaşi firmă din Prahova.