Cine este Giorgia Meloni, liderul partidului de extremă dreapta „Fraţii Italiei” / Aceasta este la un pas de a deveni prima femeie-premier al Italiei (VIDEO)

Cine este Giorgia Meloni, liderul partidului de extremă dreapta „Fraţii Italiei” / Aceasta este la un pas de a deveni prima femeie-premier al Italiei (VIDEO)
Foto: Facebook Giorgia Meloni

Duminică au avut loc alegeri legislative în Italia și, în urma procesului de vot, Giorgia Meloni, al cărei partid postfascist Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FDI) s-a clasat pe primul loc, a revendicat conducerea următorului guvern, anunţă Agerpres, care citează AFP.

Acum, lidera partidului, Giorgia Meloni, urmează să fie desemnată premier de către președintele Republicii, ceea ce înseamnă că ar deveni prima femeie cu această funcție din istoria Italiei.

Ascensiunea partidului postfascist Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FDI) se datorează în mare măsură Giorgiei, politiciana în vârstă de 45 de ani, notează libertatea.ro.

Cine este Giorgia Meloni

Giorgia Meloni a câștigat primele alegeri locale pe când avea doar 21 de ani, devenind cea mai tânără ministră a țării 10 ani mai târziu, la 31 de ani, atunci când a primit portofoliul tineretului în guvernul Berlusconi din 2008.

Meloni nu a avut parte de cea mai frumoasă copilărie, fiind crescută doar de mama sa, într-un cartier munictoresc din Roma, după ce tatăl său le-a părăsit la naștere.

În autobiografia sa din  anul 2021, „Eu sunt Giorgia”, Meloni spune că și-a găsit o nouă familie pe când avea 15 ani, atunci când s-a alăturat unei filiale locale de tineret a Mișcării Sociale Italiene (MSI), gruparea postfascistă creată în 1946 de susținătorii dictatorului Benito Mussolini.

Aceasta a atras rapid atenția impunându-se prin firea sa energică și spiritul de muncă, intrând în vizorul activistului de partid Fabio Rampelli, care a organizat cursuri pentru a pregăti ceea ce el spera să fie o nouă generație de politicieni conservatori, mai scrie sursa citată.

Meloni l-a părăsit pe Berlusconi în anul 2012 și, împreună cu alți veterani au fondat actualul partid, Frații Italiei, al cărui nume este inspirat din primele versuri ale imnului național.

Meloni însăși respinge orice sugestie conform căreia partidul său ar tânji după epoca fascistă. Ea s-a distanțat de o înregistrare video din adolescență, dezvăluită luna aceasta, în care vorbea în franceză, lăudându-l pe Mussolini, un aliat al liderului nazist Adolf Hitler în cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Cred că Mussolini a fost un bun politician. Tot ceea ce a făcut, a făcut pentru Italia. Nu a mai existat un alt politician ca el în ultimii 50 de ani”, declara aceasta în 1996.

Urmăriți B1TV.ro și pe