Cine schimbă România – Simona Amânar, a doua româncă premiată cu Oscarul în sport (VIDEO)

Cine schimbă România - Simona Amânar, a doua româncă premiată cu Oscarul în sport (VIDEO)

B1 TV continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.

În 15 ani, a câștigat atâtea medalii încât ar putea constitui un tezaur. Peste 200 de medalii constituie zestrea pe care Simona Amânar a adus-o României de-a lungul carierei. Membră a generației de Aur a gimnasticii românești, Simona a dominat proba săriturilor și are chiar și un element de gimnastică care-i poartă numele. Amânar. Este a doua sportivă după Nadia care a obținut Oscarul în sport și un bun român care ar schimba oamenii, nu țara!

„Fiecare dintre aceste medalii pe care le am au o amintire plăcută și-mi sunt dragi pentru că au fost munca mea și cred că fiecare medalie este munca a 15 ani de când am început gimnastica și până am terminat-o și cred că cariera mi s-a încheiat cu acel world sport award, oscar în sport”, spune Simona Amânar.

Cu aproape 30 de medalii la jocurile olimpice și la campionatele europene și mondiale, Simona Amânar este un simbol al gimnasticii mondiale. De altfel, ea a fost inclusă și în Hall of Fame-ul gimnasticii mondiale

„Cred că am muncit foarte mult pentru aceste rezultate și cred că a fost visul meu de mică, dar în primul rând și al părinților mei pentru că ei m-au dat la gimnastică, să ajung acolo pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, a fost un vis împlinit, un vis pe care l-am început de la 6 ani și prin muncă multă, ambiție, disciplină am ajuns să-mi îndeplinesc visul de a fi campion olimpic”, mărturisește fosta gimnastă.

Sportul i-a dăruit nu doar satisfacții ci și mentalitatea de învingător. O gândire pe care Simona a transpus-o nu doar în competiții ci și în viața de zi cu zi.

„De mică mi-am format această mentalitate, sportul m-a învățat să o am, m-a învățat ce înseamnă munca în echipă, disciplina, fairplay-ul și ce înseamnă să muncești să fi cel mai bun. În viata de zi cu zi îmi doresc același lucru  ceea ce fac pe plan familial, să îndeplinesc rolul de mama, soție, la universitate să fiu cea mai bună cu studenții”, povestește Simona.

După ce a călătorit în toată lumea și a văzut nenumărate țări și a cunoscut foarte mulți oameni, Simona Amânar a ajuns să prețuiască România la justa ei valoare.

„Cred că noi românii ar trebui să ne schimbăm, nu România, pentru ca România e o țară frumoasă și nu cred că trebuie schimbată , noi ar trebui să fim mai buni, să luptăm pentru visul nostru pentru că aveam atâtea exemple de români care au plecat de la zero și și-au atins visul pentru că au muncit și și-au dorit ca visul lor să devină realitate”, a mai spus Simona.

Nici după ce s-a retras din cariera sportivă, Simona nu a renunțat să facă totul de nota 10. Doi copii are familia Amânar-Tabără. Iosif Alexandru, de 10 ani și Ștefania Teodora, născută abia de o lună.

Cine schimbă România – Simona Amânar, 200 de medalii pentru România

Embed: