Cine schimbă România – Soprana Mariana Nicolesco, Primadonna Assoluta care schimbă lumea prin muzică

Cine schimbă România - Soprana Mariana Nicolesco, Primadonna Assoluta care schimbă lumea prin muzică

B1 TV continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.

A transformat România într-o capitală mondială a artei lirice şi a dus numele ţării pe toate marile scene. Presa internaţională îi spune Diva Divina sau Primadonna Assoluta. Mariana Nicolesco este soprana care schimbă România prin muzică.

Regina del Belcanto a fost numită artist UNESCO pentru Pace şi a fost medaliată pentru rolul avut în relaţia României cu Europa. Astăzi, Mariana Nicolesco transmite experienţa ei tinerei generații şi spune că arta este salvarea noastră.

Destinul a condus-o în vâltoarea marilor scene ale lumii: Teatrul alla Scala din Milano, unde este soprana cu cele mai multe premiere absolute, Metropolitan Opera din New York sau la Festivalul de la Salzburg, într-un vast repertoriu.

Numai rolul Violettei Valery din La Traviata de Verdi l-a interpretat de peste 200 de ori și a cântat în premieră mondială Seven Gates of Jerusalem de Penderecki, celebrând cei 3000 de ani ai Orașului Sfânt. Abia în 1991 a cântat pentru prima oară în țara natală.

„Și acum resimt extraordinara intensitate a emoției recitalurilor mele la Ateneul Român, în 1991, când am cântat pentru prima oara în România. Oamenii știu că mi-a fost dat să ating culmi ale artei, dar mai știu că de atunci încoace am dăruit totul gratuit, dăruire totală și absolută în bucuria pe care o împărtășesc cu alții, a revelației magice a muzicii și a scenei”, spune Mariana Nicolesco.

Vocea sopranei a răsunat chiar și în Vatican.

„La invitația Papei Ioan Paul al II-lea am cântat vechile colinde românești în primul concert de Crăciun în Vatican, urmărit de peste un miliard de oameni”, adaugă Primadonna Assoluta.

Premisele fundamentale în cânt la nivel superlativ, spune Mariana NIcolesco, sunt vocea, harul, talentul, personalitatea, inteligența, magnetismul, charisma, energia, fiecare apariție trebuind să fie o bătălie câștigată: e ceea ce le transmite tinerilor ei prieteni odată cu marile tradiții ale artei cântului.

„Minunatele manifestări inițiate de mine în România, Festivalul și Concusul Național al Liedului Românesc, Festivalul și Concursul Internațional de Canto Hariclea Darclee, la care din 1995 încoace s-au înscris peste 2.000 de tinere talente din 47 de țări și 5 continente, Cursurile de Măestrie Artistică Master Classes, succesul mondial al acestor evenimente reprezintă mărturia adeziunii tinerei generații la o înaltă spiritualitate. Sentimentul de comunitate este o forță uriașă ca și aspirația spre această formidabilă comuniune prin artă pe care îmi doresc să o regăsesc în spiritul și curajul tuturor românilor”, spune Mariana Nicolesco.

Figură emblematică a culturii românești, ambasador al muzicii în întreaga lume, Mariana Nicolesco, prin ctitoriile sale, schimbă România prin artă.

Anul acesta, la Gala Laureaților Darclee, Mariana Nicolesco a fost încoronată la propriu. Ea a primit din mâinile regizorului italian Flavio Trevisan diadema purtată la Roma de Hariclea Darclee la premiera mondială a operei Tosca de Puccini, în 1900.

“Nimic mai legitim ca această minunată coroană care a aparținut Reginei Hariclea Darclee, apoi Reginei Maria Callas, să-i revină azi Reginei Mariana Nicolesco”, a spus Flavio Trevisan in ovațiile publicului.

Mariana Nicolesco, regina muzicii românești

Embed: