Cisiordania: O moschee a fost incendiată de colonişti israelieni

Cisiordania: O moschee a fost incendiată de colonişti israelieni

O moschee din Cisiordania ocupată a fost incendiată în noaptea de marţi spre miercuri de către colonişti israelieni în satul Al Mughayir, în apropiere de Ramallah, au anunţat reprezentanţi ai serviciilor palestiniene de securitate, informează AFP.

„Colonişti au incendiat primul etaj al moscheii din satul Al Mughayir, situat în apropiere de colonia israeliană Shilo şi de un drum utilizat exclusiv de către colonişti”, au precizat oficialii citaţi, amintind că în 2012 a fost incendiată altă moschee din sat.

Coloniştii extremişti şi activiştii de extremă-dreapta comit frecvent agresiuni şi acte de vandalism împotriva palestinienilor, arabilor israelieni, lăcaşurilor de cult musulmane şi creştine şi chiar împotriva armatei israeliene.

Tensiunile au luat amploare şi în localităţile arabe israeliene, după ce un tânăr a fost ucis sâmbătă de poliţia israeliană. Armata israeliană a suplimentat forţele în Cisiordania, iar poliţia a consolidat măsurile de securitate pe întreg teritoriul Israelului, în urma unui atentat comis la Tel-Aviv.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului