Cluburile și barurile din Kiev vor rămâne deschise mai târziu, starea de asediu s-a relaxat până la miezul nopții

Cluburile și barurile din Kiev vor rămâne deschise mai târziu, starea de asediu s-a relaxat până la miezul nopții
Foto: pixabay.

Starea de asediu pe timp de război de la Kiev va fi redusă cu o oră pentru a stimula afacerile, a anunțat vineri administrația capitalei ucrainene.

Bărbații se grăbeau să ajungă acasă pentru că le era frică să nu fie recrutați

De la începutul războiului, locuitorii Kievului și ai tuturor celorlalte orașe din Ucraina au fost supuși unei stări de asediu impusă la nivel regional din motive de securitate, arată The Guardian.

Petrecăreții erau nevoiți să fugă acasă sau să se confrunte cu interogatorii, amenzi și chiar cu recrutarea de către poliția și soldații care patrulează pe străzi în timpul nopții.

Șeful administrației orașului Kiev, Serhiy Popko, a declarat că noua perioadă de stare de asediu – care începe la miezul nopții în loc de ora 23.00 – va mări timpul pentru transportul public și că reducerea duratei sale „ar trebui să contribuie la reducerea tensiunii sociale, la creșterea producției, la crearea de noi locuri de muncă”.

Restaurantele, cluburile și barurile care s-au redeschis după invazie au fost nevoite să își devanseze orele de închidere între orele 20.00 și 21.30 pentru a le permite angajaților să ajungă acasă.

Cluburile din Kiev au început să organizeze evenimente de zi în weekend, care încep la ora 17.00 vinerea și la ora 11.00 sâmbăta și duminica – cu mari părți din profituri donate armatei.

Ultimele comenzi vor fi luate în curând în jurul orei 22.00, iar închiderea va fi la 22.30-23.00, într-un alt pas spre revenirea orașului la noua sa normalitate după ce a fost înconjurat de forțele rusești timp de cinci săptămâni în primăvara anului trecut.

Regula generală este că, cu cât se este mai aproape de lupte, cu atât mai devreme se impune starea de asediu. În regiunea Donețk, starea de asediu începe la ora 21.00, în timp ce în Dnipro începe la miezul nopții încă din luna mai.

În primele zile ale războiului, la Kiev, starea de asediu a început încă de la ora 17.00 și au existat mai multe blocaje la nivel național care au durat trei zile, pe care autoritățile au declarat că le-au folosit pentru a prinde infiltrați ruși și forțe speciale care umblau pe străzi.

De la introducerea stingerii de la ora 23.00 în luna mai, un număr restrâns de hoteluri și o mână de baruri secrete din Kiev au continuat să funcționeze până târziu în noapte, găzduind luptători străini, expatriați și câțiva ucraineni, dar mai ales femei.

Bărbații ucraineni care nu luptă încă sunt adesea neliniștiți de faptul că li se înmânează o înștiințare de recrutare și, prin urmare, ajung de obicei acasă înainte de ora stingerii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)