Directorul CNN: Fox News e o adevărată mașină de propagandă

Directorul CNN: Fox News e o adevărată mașină de propagandă
Foto: CNN Money

Jeff Zucker, directorul postului CNN, a acuzat postul rival Fox News că e ”televiziune de stat” și o ”adevărată mașină de propagandă”, informează Variety.

”Ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este cumva șocant. E cu adevărat o televiziune de stat. E o adevărată mașină de propagandă și cred că face un mare deserviciu aceste țări”, a declarat Zucker, la o conferință organizată de Financial Times. El a făcut referire la modul în care Fox News tratează subiectele ce țin de activitatea Administrației Trump.

Zucker a mai spus că la Fox News sunt ”câțiva jurnaliști chiar buni, dar ei sunt pierduți în ceea ce este o mașinărie de propagandă”.

El a refuzat să intre în detalii, atunci când a fost întrebat de reporterul Variety. Înainte de a coborî de pe scenă, el i-a cerut scuze șefului PR-ului de la CNN, Allison Gollust, care se afla în public.

Directorul CNN s-a referit și numeroasele atacuri lansate de președintele Donald Trump la adresa jurnaliștilor care critică activitatea sa.Jeff Zucker a susținut că această atitudine anti-media este ”dăunătoare și potențial incredibil de periculoasă”.

”Eu cred că el nici măcar nu înțelege că pune jurnaliștii într-o situație periculoasă sau răul pe care-l face organizațiilor media. Nimic din toate astea nu schimbă responsabilitățile noastre zilnice, anume de a obține informațiile corecte și de a spune adevărul. Treaba noastră este să le cerem socoteală factorilor de decizie”, a punctat Zucker.