Codacons: Care este motivul creșterii generalizate a tarifelor aeriene în Italia

Codacons: Care este motivul creșterii generalizate a tarifelor aeriene în Italia
Foto: Zuma Press / Rafael Pacheco Granados

Iubitorii de călătorii cu avionul în diferite destinații europene vor fi nevoiții să achite dublu tarifele, comparativ cu anul trecut, informează Codacons, care a menționat despre creșterea prețului biletelor de avion în Italia, transmite ANSA, citată de Rador.

Odată cu venirea sezonului cald, a crescut numărul italienilor care iubesc să călătorească, de aceea și prețul biletelor s-a mărit, explică asociația de consumatori, care a reelaborat cele mai recente date furnizate de ISTAT.

Ce prezintă datele analizate

În ultima lună, preţurile zborurilor pentru destinaţiile europene au suferit o creștere de + 91% față de aceeași perioadă a anului 2021. Zborurile intercontinentale au crescut cu + 35,7%, în timp ce prețul celor interne este în creștere cu 15,2%.

Creșterea generalizată a tarifelor aeriene este influențată direct de creșterea prețurilor la carburanți și de consecințele facturilor scumpe, care se reflectă direct în buzunarele consumatorilor. Codacons menționează că şi pe partea transportului maritim se înregistrează creșteri: în ultima lună tarifele feribotului au crescut cu +19,4% față de aceeași perioadă a anului 2021.

Doar prețurile biletelor de tren sunt în scădere cu -9,9%, ca efect al renunţării graduale la limitările legate de Covid .

Urmăriți B1TV.ro și pe