Combatanţii kurzi irakieni peshmergas au intrat la Kobane

Combatanţii kurzi irakieni peshmergas au intrat la Kobane
Foto: aljazeera.com

Combatanţi kurzi irakieni peshmergas au intrat vineri seara în oraşul sirian Kobane, asediat de şase săptămâni de jihadişti din cadrul grupării Stat Islamic (SI), a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Aproximativ 150 de peshmergas au venit de la Suruç, o localitate din Turcia, şi au „intrat în Kobane”, a anunţat directorul OSDO, Rami Abdelrahmane.

Potrivit acestuia, cei 150 de peshmergas au „deschis o cale cu ajutorul buldozerelor, pe la Tall al-Chaïr, pentru a accede în oraş şi nu au intrat pe la postul de frontieră Mursitpinar”, la nord de Kobane.

Sosirea în oraş a acestor combatanţi din cadrul forţelor kurde irakiene peshmergas a fost precedată de noi atacuri ale coaliţiei internaţionale împotriva unor poziţii jihadiste din Kobane, a anunţat Abdelrahmane.

Cei aproximativ 150 de combatanţi peshmergas, care se aflau la Suruç de aproximativ 48 de ore, au plecat cu puţin timp înainte de ora locală 21.30 (20.30, ora României) spre frontiera siriană, la câţiva kiolometri distanţă, escortaţi de armata turcă şi aclamaţi de sute de kurzi, potrivit unui jurnalist al agenției.

Ultima oră
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome