Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul Spaniei. Țara va beneficia de granturi în valoare de 69,5 miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul Spaniei. Țara va beneficia de granturi în valoare de 69,5 miliarde de euro
Foto: pixabay

Comisia Europeană a aprobat miercuri planul naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) al Spaniei.Planul răspunde „integral şi este adecvat în mod echilibrat” pentru ceea ce solicită CE în vederea autorizării accesării sumelor,Potrivit executivului comunitar, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Comisia Europeană a aprobatPNRR-ul Spaniei

Spania va beneficia până în anul 2026 de granturi în valoare de 69,5 miliarde de euro.

Madridul a accesat deja o prefinanţare de 9 miliarde de euro şi speră ca până la finaul anului să primească în total circa 19 miliarde de euro, potrivit planul aprobat de Comisie.

Spania devine al doilea stat UE care are un PNRR aprobat.Primul plan naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) aprobat de Comisia Europeană este cel alPortugaliei.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat, într-o conferință la Madrid, că „astăzi este o zi istorică” pentru Spania „şi de asemenea pentru Europa”, iar PNRR-ul spaniol arată o nouă formă „de a răspunde provocărilor pe care le avem ca societate”.

PNRR-ul fiecărei țări UE trebuie să fie aprobat de Comisia Europeană și să cuprindă în principal investiţii în tranziţia ecologică şi sectorul digital.

Cât desprePNRRdat de România pe 31 mai, Comisia Europeană a transmis deja Guvernului Cîțu o serie de observații. Potrivit G4Media, executivul comunitar a constatat o serie de erori, inadvertențe și lipsuri din documentație: standarde de cost inexistente sau fără justificare, diferențe între sumele cerute, lipsă de metodologie, amestecarea unor subcomponente.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)