Comisia Europeană avertizează în legătură cu un val de refugiați în UE, dacă se acutizează criza ucraineană

Comisia Europeană avertizează în legătură cu un val de refugiați în UE, dacă se acutizează criza ucraineană
Vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a avertizat că UE s-ar putea confrunta cu un val de refugiați dacă se acutizează criza Ucraina - Rusia. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Christophe Licoppe

Margaritis Schinas, vicepreședintele Comisiei Europene, a avertizat că UE s-ar putea confrunta cu un val de refugiați în cazul în care criza ucraineană se va acutizat.

Posibil val de refugiați din cauza crizei generate de Rusia

Potrivit lui Schinas, se estimează că între 20.000 şi mai mult de un milion de refugiaţi ar putea ajunge în Uniunea Europeană.

Pe lângă aceștia, acum sunt circa 20.000 de cetățeni europeni în Ucraina care ar putea cere ajutor pentru a fi evacuați din țară, a mai spus oficialul, citat de Die Welt.

Pe de altă parte, vicepreședintele CE a punctat că Uniunea e pregătită să acorde ajutor umanitar semnificativ în caz de urgență.

Ce a declarat Iohannis despre posibilul val de refugiați

Joi seară, președintele Klaus Iohannis a declarat că România și UE sunt pregătite să ajute posibilii refugiați.

„Dacă situația se schimbă, cum am spus și înainte, reacțiile pe care le vom avea vor fi reacții comune. Deci nu va reacționa fiecare țară separat, ci Uniunea Europeană are pachete de reacții pregătite și acestea vor fi puse în practică.

Sigur că fiecare are și probleme foarte concrete. Spre exemplu, noi avem peste 600 de kilometri de granița cu Ucraina și este posibil să apară un flux de migranți și da, suntem pregătiți pentru această situație”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la finalul unei întâlniri în format Consiliul European dedicată situației de la granița Ucrainei.

Vineri, președintele american Joe Biden va vorbi, în teleconferință, cu lideri din Canada, Franța, Germania, Italia, Polonia, România, Marea Britanie, alături de liderii UE și ai NATO despre criza Ucraina – Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe