Compania Amazon plănuiește să lanseze primii sateliți de internet la sfârșitul anului 2022

Compania Amazon plănuiește să lanseze primii sateliți de internet la sfârșitul anului 2022
Rețeaua de sateliți Amazon / Amazon.com

Amazon își propune să lanseze primii sateliți de internet Project Kuiper în al patrulea trimestru al anului 2022, a anunțat compania luni. Proiect similar cu cel propus de Elon Musk, prin intermediul programului Starlink.

Gigantul tehnologic a depus o cerere la Comisia Federală de Comunicații pentru a lansa și opera primii săi doi sateliți prototip, denumiti KuiperSat-1 și KuiperSat-2. Amazon spune că sateliții se vor lansa prin intermediul ABL Space pe racheta sa RS1, arată CNBC.

„Vom fi în curând gata să vedem cum se comportă sateliții în spațiu”, a declarat vicepreședintele Amazon Rajeev Badyal într-un comunicat. „Nu există niciun substitut pentru testarea pe orbită și ne așteptăm să învățăm multe, având în vedere complexitatea și riscul operațiunii într-un mediu atât de provocator.”

3.236 de sateliți pe orbita Pământului

Proiectul Kuiper este planul Amazon de a construi o rețea de 3.236 de sateliți pe orbită joasă a Pământului pentru a oferi internet de mare viteză oriunde în lume. FCC a autorizat anul trecut sistemul Amazon, despre care compania spune că intenționează să „investească mai mult de 10 miliarde de dolari” în Kuiper. Serviciul timpuriu de la Kuiper este programat să înceapă odată ce Amazon va avea 578 de sateliți pe orbită.

Echipa Project Kuiper a crescut constant la Amazon, care are acum peste 750 de oameni și se așteaptă să fie angajați „încă sute” în anul următor. Amazon a construit o instalație de 219.000 de metri pătrați în Redmond, Washington pentru a testa și fabrica sateliții și intenționează să adauge o altă unitate de 20.000 de metri pătrați.

Sateliți prototip

Lansarea și testarea KuiperSat-1 și KuiperSat-2, peste un an, reprezintă unul dintre următoarele etape majore în dezvoltarea sistemului Amazon.

Perechea de sateliți este menită să testeze infrastructura de comunicații și rețea a Amazon, conectându-se cu stațiile terestre ale companiei din Texas, America de Sud și Asia-Pacific.

„KuiperSat-1 și KuiperSat-2 vor include o mare parte din tehnologie și subsisteme care alimentează versiunea de producție a designului nostru de satelit – antene în faze și antene parabolice, sisteme de putere și propulsie, modemuri personalizate și multe altele”, a transmis Amazon, într-un comunicat.

Ultima oră
00:04 - Jens Stoltenberg (NATO), apel la dezescaladare: E un moment critic pentru securitatea euroatlantică / Rusia ar trebui să se abțină de la activități maligne împotriva Aliaților și să își retragă forțele din Ucraina, Georgia și Republica Moldova
23:58 - Cum arată orașul din România în care poți cumpăra blocuri cu 49.000 de euro bucata. 13 imobile de câte 4 etaje, scoase la vânzare (GALERIE FOTO)
23:56 - Rădăuți: Doi elevi, înjunghiați de un coleg după un scandal / Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore
23:43 - Drapelul Ucrainei și cel al NATO, proiectate în Georgia pe o clădire a Rusiei (FOTO)
23:42 - Israelul va începe vaccinarea cu a patra doză Pfizer. Toți cetățenii între 18 și 60 de ani sunt eligibili
23:27 - Gabriel Zetea: Putem să renunțăm temporar la liberalizarea pieței de energie și să revenim la un preț reglementat. Societățile comerciale românești se pregătesc închidă din cauza facturilor (VIDEO)
23:16 - Chef Foa, reacție furibundă la adresa unei concurent. A răbufnit când a văzut ce s-a întâmplat în platou  
23:13 - Un bătrân în vârstă de 91 de ani a murit în timp ce a vrut să evadeze din azil. „Își dorea să fie liber”
23:08 - Reacția ministrului britanic al Apărării, după ce Germania a anunțat că oferă Ucrainei 5.000 de căști militare în loc de arme: Nu judecăm, trimitem noi
22:53 - Octavian Jurma: Vom vedea probabil peste 50.000 de cazuri pe zi până la sfârșitul săptămânii viitoare. La atâtea infectări, e foarte probabil ca bolnavii să blocheze secțiile ATI (VIDEO)