Compania Volkswagen este anchetată pentru sclavie modernă în Brazilia

Compania Volkswagen este anchetată pentru sclavie modernă în Brazilia
Lanț de pe proprietatea fostei ferme a companiei Wolkswagen, sursă foto: captură YT

Volkswagen a cerut mai mult timp pentru a revizui rapoartele care susțin că au fost încălcate drepturile omului echivalente cu „sclavia modernă” la o fermă pe care compania a deținut-o în Brazilia între 1974-1986, potrivit unor procese-verbale ale unei audieri administrative privind această anchetă, consultate miercuri de Reuters.

Mărturiile lucrătorilor au fost verificate de Ministerul Muncii din Brazilia

Procurorii au convocat Volkswagen la o audiere administrativă în Brazilia, pe 14 iunie, pentru a examina rapoartele privind relele tratamente aplicate lucrătorilor temporari de la ferma din regiunea amazoniană a Braziliei, prezentate de Ministerul Muncii.

imagini din fosta fermă Wolkswagen – Brazilia, sursă foto: captură YT

Procesul-verbal arată că avocații care reprezintă constructorul auto au declarat că firma are nevoie de mai mult timp pentru a analiza rapoartele, având în vedere că aceasta este prima întâlnire la care participă referitor la această chestiune, dar că tratează cazul cu seriozitate.
Ricardo Rezende, preot și profesor la Universitatea Federală din Rio de Janeiro, a strâns mai întâi mărturii de la lucrătorii agricoli înainte de a înainta rapoartele privind relele tratamente către procurori în 2019. Ministerul Muncii din Brazilia a investigat apoi în mod independent afirmațiile, colectând propriile mărturii de la lucrătorii care sunt încă în viață, potrivit procesului-verbal al întâlnirii din 14 iunie.

Malarie, condiții de cazare îngrozitoare și tratament discriminatoriu

Mărturiile au inclus acuzații referitoare la focare repetate de malarie în rândul lucrătorilor, condiții de cazare teribile, sisteme de îndatorare și tratament discriminatoriu între lucrătorii permanenți și lucrătorii agricoli temporari.
Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că producătorul auto ia foarte în serios evenimentele descrise la fermă, dar că nu va face alte comentarii cu privire la o investigație juridică în curs de desfășurare. O a doua întâlnire între producătorul auto și grupul de lucru de la Ministerul Public al Muncii din Brazilia a fost programată pentru 29 septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe