ȘOC în SHOWBIZUL internațional: Ce a anunțat Conchita Wurst

ȘOC în SHOWBIZUL internațional: Ce a anunțat Conchita Wurst

Conchita Wurst, numele de scenă al cântăreţului travestit Tom Neuwirth, în vârstă de 29 de ani, a anunțat că suferă de HIV.

Artistul, care a câştigat pentru Austria concursul Eurovision în 2014, a susținut că a fost obligat să facă acest anunţ public în urma ameninţărilor formulate la adresa sa de un fost iubit, potrivit unei postări de pe pagina sa de Instagram.

„Sunt seropozitiv de mulţi ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru. Sper să ofer curaj altor oameni şi să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV”, a scris cântăreţul.

Conchita a anunțat că a primit tratament medical imediat după diagnosticare, că sarcina virală din organismul său se află de mulţi ani sub nivelul de detectare şi că nu poate să transmită virusul altor persoane.

Conchita Wurst a precizat că a ales să ascundă că este o persoană seropozitivă până acum pentru a-şi proteja familia de publicitatea adusă de o astfel de dezvăluire şi „de asemenea, pentru că o astfel de informaţie este relevantă în principal pentru acei oameni pentru care contactul sexual reprezintă o posibilitate”.

„Să îţi anunţi singur homosexualitatea e mai bine decât atunci când un terţ o anunţă în locul tău! Pentru fanii mei: informaţia despre statutul meu de persoană pozitivă cu HIV poate că este nouă pentru voi – însă starea mea de sănătate nu e o noutate. Din punct de vedere medical sunt bine şi sunt mai puternică, mai motivată şi mai eliberată ca niciodată. Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru”, a adăugat Conchita Wurst.

Urmăriți B1TV.ro și pe