Consul al Franței în Turcia, suspendat din funcție după ce a fost filmat în timp ce vindea bărci imigranților (VIDEO)

Consul al Franței în Turcia, suspendat din funcție după ce a fost filmat în timp ce vindea bărci imigranților (VIDEO)

Consulul Franței în orașul turc Bodrum, Francoise Olcay, a fost suspendată din funcție, după a fost filmată în timp ce vindea bărci imigranților extracomunitari care veneau pe cale maritimă în Europa, informează Mediafax, citând site-ul postului tv France2.

Acesta a fost surprinsă de jurnaliștii de la France 2 în timp ce vindea bărci și veste de salvare imigranților care încercau să ajungă în Grecia traversând Marea Mediterană. Afacerea avea loc pe o plală din Bodrum, chiar în fața Agenţiei Consulare a Franţei, unde era arborat drapelul francez.
 
Potrivit revistablogurilor.ro, Francoise Olcay a recunoscut pentru postul francez de televiziune că a acordat ajutor imigranților, precizând că nu este singura care a făcut acest lucru și că aceasta afacere este un trend în zonă.

„Într-adevăr vindem aceste produse şi poţi afirma că Franţa încurajează exodul imigranţilor spre vest, dar dacă nu o facem noi, o face primăria din localitate sau agenţii comerciali din zonă. Prin urmare problema nu poate fi rezolvată prin stoparea activităţii noastre”, a declarat aceasta.

Aceasta a fost acuzată că a încurajat imigrația clandestină,  iar Guvernul Franței a decis suspendarea acesteia din funcție. „Ministerul de Externe a ordonat suspendarea consulului”, a declarat Romain Nadal, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Consul al Franței în Turcia, suspendat din funcție după ce a fost filmat în timp ce vindea bărci imigranților

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)